Αμερικανός απόστρατος στρατηγός: «Οι Ρώσοι θα επικεντρωθούν στο Ντονμπάς αλλά δεν θα αφήσουν τα εδαφικά κέρδη» (χάρτης)

Η άποψη που συγκλίνουν οι δυτικές χώρες

Αμερικανός  απόστρατος Στρατηγός με μια σειρά από Twitter του αναφερόμενος στις επικείμενες εξελίξεις του πολέμου στην Ουκρανία αναφέρει τα εξής:

Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Σάλιβαν προέβη σε ενημέρωση για  το τι μπορεί να συμβεί στη συνέχεια και από τις  δύο πλευρές τις επόμενες εβδομάδες/μήνες, κάνοντας λόγο για αναζωπύρωση των μαχών και φθορών-απωλειών.

Η NSA είπε ότι  οι Ρωσικές ένοπλες Δυνάμεις (RU) θέλουν να επικεντρωθεί εκ νέου στο Ντονμπάς… στα ανατολικά του , όπου διεξάγονται μάχες από το 2014.

Αυτό φαίνεται πιθανό, αλλά υπάρχουν περισσότερα σε αυτό. Δεν περιμένω μια “μετωπική επίθεση” των  RU στο Ντόνετσκ και το Λουχανσκ

Οι αρχικοί στρατηγικοί στόχοι της RU ήταν να καταστρέψει τον στρατό των Ουκρανών και να υποτάξει τον πληθυσμό.

Δεν θα εγκαταλείψουν εδαφικά κέρδη που έχουν κάνει στο βορειοδυτικό δρόμο από το Χάρκοβο προς το Izyum, ενώ υπάρχει ακόμα η επιθυμία να ελέγξουν το Ντονμπάς και θέλουν επίσης τις ακτές του Αζόφ και της Μαύρης Θάλασσας.

Κατά μήκος των ακτών, οι μάχες στη Μαριούπολη και στο Μπερεντιάνσκ στα ανατολικά ήταν βάναυσες, όπως και οι μάχες στο Χερσώνα και στο Μικολάιβ (στα δυτικά)

Στο νότο οι Ρωσικές δυνάμεις από πλευράς Διοικητικής Μέριμνας , υποστηρίζονται από τις βάσεις τους στην Κριμαία.

Αλλά η RU θα θέλει περισσότερα ,πολύ περισσότερα στον Νότο. Η RU θέλει ακόμα την Οδησσό…και πολλά άλλα.

Πιστεύω ότι το σχέδιο είναι «κρατηθείτε στα ανατολικά, μετακινηθείτε νότια από το Χάρκοβο και το Ίζιομ, συνδέστε τη Μαριούπολη με το Ντονέτσκ ανατολικά  του Δνείπερου, μετακινηθείτε Β’οριεα  προς τον Ντνίπρο, φθάνετε από τη θάλασσα και προχωρήστε πιο Δυτικά  στην Οδησσό…& πέρα;

Εικόνα

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.