Έρευνα: Οι Έλληνες ανησυχούν για παγκόσμια σύρραξη – Τι πιστεύουν για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Σημαντικά ευρήματα

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα της έρευνας που πραγματοποίηση η aboutpeople για τις απόψεις των Ελλήνων σχετικά με τον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Τα σημαντικότερα ευρήματα δείχνουν:

  •  Μεγάλη ανησυχία για τον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας
  • Χαμηλές δημοτικότητες Πούτιν-Ζελένσκι
  • 1 στους 3 ανησυχεί για πιθανή παγκόσμια σύρραξη
  • 20,9% πιστεύει ότι το δίκιο είναι με το μέρος της Ρωσίας
  • Τα συμφέροντα της Ελλάδας διασφαλίζονται καλύτερα με τη συμμετοχή της χώρας στην Ε.Ε.

Τα στοιχεία της έρευνας παρουσιάζει το NEWS 24/7.

Ανησυχία για τον πόλεμο

Ειδικότερα, η μεγάλη πλειοψηφία των ερωτώμενων (87,3%)  ανησυχεί πολύ/ αρκετά για τον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Η στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης αξιολογείται θετικά με ποσοστό 38,5%, της Γαλλίας με 55,4%, των ΗΠΑ με 28,2%, του ΝΑΤΟ με 24,1%, της Γερμανίας με 27,3% και της Κίνας με 24,4%.

Ανησυχία για παγκόσμια σύρραξη

Η πιθανότητα παγκόσμιας πολεμικής σύρραξης απασχολεί το 35%, ποσοστό σημαντικά αυξημένο από το 13,6% του Δεκεμβρίου του 2021 όταν τέθηκε η ίδια ερώτηση σε έρευνα της aboutpeople.

Σε σχέση με το ποια χώρα έχει το δίκιο με το μέρος της, το 40,2% απάντησε η Ουκρανία, το 20,9% η Ρωσία ενώ το 34,2% επιρρίπτει ευθύνες και στις δύο χώρες.

Χαμηλά η δημοφιλία Πούτιν και Ζελένσκι

Η δημοφιλία του Βλαντιμίρ Πούτιν είναι στο 21,8% με 73,5% αρνητικές γνώμες και του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο 31,7% με 62,8% αρνητικές γνώμες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 52,9% συμφωνεί/ μάλλον συμφωνεί με το χαρακτηρισμό «εγκληματίας πολέμου» που χρησιμοποίησε ο Τζο Μπάιντεν για τον Βλάντιμιρ Πούτιν, ενώ το 57% συμφωνεί με τη δήλωση του Ρώσου Προέδρου ότι «όλος ο πλανήτης πληρώνει τις φιλοδοξίες της Δύσης».

Η μεγάλη πλειοψηφία των ερωτώμενων, σε ποσοστό 90%, διαφωνεί με τη δήλωση του Ντμίτρι Μεντβέντεφ, πρώην πρόεδρου και νυν αναπληρωτή πρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας ότι «είναι δικαίωμα της χώρας του η χρήση πυρηνικών όπλων».

Αρνητικά κρίνει τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα του πολέμου το 54,3%. Στο 41,2% είναι το ποσοστό που συγκεντρώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.