Έπειτα από δύο χρόνια, η Αυστραλία ανοίγει ξανά τα σύνορά της

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον ανακοίνωσε ότι η χώρα θα ανοίξει ξανά τα σύνορά της σε όλους τους ξένους τουρίστες οι οποίοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι για τη νόσο COVID-19, από την 21η Φεβρουαρίου.

Έτσι, σχεδόν δύο χρόνια μετά την επιβολή περιορισμών οι οποίοι συγκαταλέγονταν στους πιο αυστηρούς στον κόσμο για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας του νέου κορονοϊού, η Αυστραλία είναι έτοιμη ξανά να υποδεχθεί επισκέπτες.

Υπενθυμίζεται ότι η χώρα έκλεισε τα σύνορά της σχεδόν ερμητικά τον Μάρτιο του 2020. Τα τελευταία δύο χρόνια οι Αυστραλοί δεν είχαν τη δυνατότητα να βγουν από τη χώρα, ενώ ελάχιστοι επισκέπτες λάμβαναν άδεια να εισέλθουν στην επικράτεια. Η 21η Φεβρουαρίου συνιστά την πρώτη φορά από τον Μάρτιο του 2020 που άνθρωποι από οποιοδήποτε μέρος στον κόσμο μπορούν να ταξιδέψουν στην Αυστραλία από οπουδήποτε στον κόσμο, εφόσον είναι εμβολιασμένοι.

«Αν είσαστε πλήρως εμβολιασμένοι, ανυπομονούμε να σας καλωσορίσουμε ξανά στην Αυστραλία», δήλωσε ο Μόρισον κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε. Διευκρίνισε ότι οι αυστραλιανές αρχές «θα ξανανοίξουν τα σύνορα σε όλους τους κατόχους θεωρήσεων διαβατηρίου από την 21η Φεβρουαρίου».

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση άρχισε διαδικασία χαλάρωσης των περιορισμών και ανοίγματος των συνόρων κατά φάσεις στα τέλη της περασμένης χρονιάς, επιτρέποντας την είσοδο αρχικά σε μετανάστες εργαζόμενους υψηλού επιπέδου εξειδίκευσης, ξένους φοιτητές και λιγοστούς τουρίστες. Η απόφασή της αυτή εντάσσονταν στο πλαίσιο της εγκατάλειψης της πολιτικής «zero COVID», δηλαδή της της προσπάθειάς της να αποτρέψει οποιαδήποτε μόλυνση, που εφάρμοζε για καιρό: μια απόφαση, πάντως, που αποδείχθηκε αναποτελεσματική όταν εκδηλώθηκε το κύμα που αποδίδεται στην παραλλαγή Όμικρον.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.