Κούρδοι Γιαζίντι πολεμάνε στο πλευρό των Αρμενίων ενάντια στους Αζέρους Τούρκους

Κούρδοι Γιαζίντι πολεμάνε στο πλευρό των Αρμενίων ενάντια στους Αζέρους Τούρκους

Κούρδοι της θρησκείας των Γιαζίντι, που ζούνε στο Αρτσάχ (Ναγκόρνο Καραμπάχ), συγκρότησαν στρατιωτική μονάδα και πολεμάνε στο πλευρό των Αρμενίων, όπως έκανε γνωστό με ανάρτησή της στο Twitter η εκπρόσωπος του αρμενικού υπουργείου Εξωτερικών Άννα Ναγνταλιάν.

Το απόσπασμα των Γιαζίντι ονομάζεται «Qyaram Sloyan» (ή «Kyaram Sloyan») προς τιμήν του Κούρδου Γιαζίντι στρατιώτη της «Δημοκρατίας του Αρτσάχ» Κιαράμ Σλογιάν, που το 2016, πολεμώντας τους Αζέρους, σκοτώθηκε στη μάχη και το άψυχο σώμα του αποκεφαλίστηκε από Αζέρο αξιωματικό.

Η αζερική βαρβαρότητα έγινε παγκοσμίως γνωστή όταν αναρτήθηκαν στο Twitter φωτογραφίες Αζέρων στρατιωτών να ποζάρουν με το κομμένο κεφάλι.

Ο Αζερότουρκος αξιωματικός που αποκεφάλισε το άψυχο σώμα του Σλογιάν, τιμήθηκε από τον τύραννο του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάν Αλίγιεφ.

Ο αζερικός στρατός προσπάθησε να διαψεύσει τον αποκεφαλισμό του νεκρού και την ατίμωση της σορού του, τα ντοκουμέντα όμως ήταν αδιαμφισβήτητα, όπως βλέπετε και στις εικόνες φρίκης που ακολουθούν:

Στην περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ υπάρχει κουρδική μειονότητα. Τα μέλη της μάχονται στο πλευρό των Αρμενίων.

Οι Γιαζίντι δεν είναι μουσουλμάνοι, είναι ένας κλάδος του ζωροαστρισμού με στοιχεία θρησκευτικού συγκρητισμού από χριστιανισμό και ισλάμ.

Οι Γιαζίντι είναι αποκλειστικά Κούρδοι.

«Κοιτίδα» τους είναι η περιοχή του Σιντζάρ (ή Σινγκάλ) στο βορειοδυτικό Ιράκ, επαρχία της Νινευή.

Κοινότητες Γιαζίντι υπάρχουν, εκτός του Ναγκόρνο Καραμπάχ και στη βόρεια Συρία.

Οι Γιαζίντι έγιναν παγκοσμίως γνωστοί τον Αύγουστο του 2014 όταν τους επιτέθηκε το Ισλαμικό Κράτος στο Σιντζάρ, σφάζοντας αμάχους και σκλαβώνοντας χιλιάδες γυναίκες και παιδιά Γιαζίντι.

Οι γυναίκες και τα κορίτσια βιάστηκαν και έγιναν ερωτικές σκλάβες των τζιχαντιστών, τα αγόρια παιδιά-στρατιώτες του χαλιφάτου.

Ακόμα και σήμερα αγνοούνται χιλιάδες από τους Γιαζίντι που σκλάβωσε το Ισλαμικό Κράτος.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.