Ξεκίνησε η εποχή του Ολοκληρωτισμού: Όταν ΜΜΕ και social media λογοκρίνουν τον πρόεδρο των ΗΠΑ εμάς τι μας περιμένει;

Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

Στις φετινές αμερικανικές εκλογές ζήσαμε κάτι πρωτόγνωρο που δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ στο παρελθόν και αυτό δεν είναι η νοθεία, γιατί νοθείες έχουν γίνει άπειρες στην Ιστορία και όποιος μπορεί να τις κάνει χωρίς να πιαστεί, θα τις κάνει.

Το πρωτόγνωρο είναι πως, για πρώτη φορά εν χορώ το σύνολο των αμερικανικών ΜΜΕ μαζί με τα social media, λογόκριναν και επέκριναν τον πρόεδρο των ΗΠΑ, δηλαδή τον Ν.Τραμπ (ότι και να γίνει θα είναι πρόεδρος μέχρι τις 20 Ιανουαρίου του 2021).

Τον λογόκριναν και μάλιστα του αφαίρεσαν και το δικαίωμα λόγου, αφού στο σημερινό του διάγγελμα προς τον αμερικανικό λαό όπου κατήγγειλε εκλογική νοθεία από τους Δημοκρατικούς και το Σύστημα που τους στηρίζει, δηλάδή το «βαθύ αμερικανικό κράτος», τα αμερικανικά ΜΜΕ στο σύνολό τους διέκοψαν την μετάδοση ώστε το μήνυμά του να μην φτάσει ακέραιο στην συντριπτική πλειοψηφία των Αμερικανών.

Βέβαια ακόμα και έτσι έφτασε, ενώ η συμπεριφορά των ΜΜΕ στην ουσία έδωσε δίκιο στις καταγγελίες του.

Ορισμένα από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα των ΗΠΑ αποφάσισαν χθες βράδυ να διακόψουν την απευθείας μετάδοση των δηλώσεων του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, κρίνοντας ότι «παραπληροφορούσε»!

Ενώ η καταμέτρηση των ψήφων που κατατέθηκαν στις εκλογές συνεχίζεται, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος από τον Λευκό Οίκο δήλωσε πως θα κέρδιζε με ευκολία εάν λογαριάζονταν μόνο «οι νόμιμες» ψήφοι, αλλά εάν η καταμέτρηση συμπεριλάβει «τις παράνομες ψήφους», οι Δημοκρατικοί θα μπορέσουν «να κλέψουν» τη νίκη στις εκλογές.

Κατήγγειλε δηλαδή με διάγγελμα ότι υπήρξε νόθευση των εκλογών και οι Αμερικανοί πολίτες πρέπει να κάνουν κάτι γι αυτό.

Το MSNBC γρήγορα διέκοψε την απευθείας μετάδοση.

«Λοιπόν, βρισκόμαστε στην ασυνήθιστη θέση να χρειάζεται όχι μόνο να διακόψουμε τον πρόεδρο των ΗΠΑ, αλλά να διορθώσουμε αυτά που είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ», πέταξε ο παρουσιαστής Μπράιαν Ουίλιαμς.

Δηλαδή όχι μόνο τον διέκοψαν, αλλά του έκαναν και διόρθωση!

Τα τηλεοπτικά δίκτυα NBC News και ABC News επίσης διέκοψαν την απευθείας μετάδοση της προεδρικής συνέντευξης Τύπου.

Ο Τραμπ δεν δέχτηκε ούτε μια ερώτηση από τους δημοσιογράφους και ο λόγος είναι απλός. Όσο περισσότερο συζητηθεί το θέμα της νοθείας τόσο περισσότερο θα μπει στο μυαλό των Αμερικανών και τόσο περισσότερο θα αναρωτηθούν τι συμβαίνει.

Δεν το θέλουν αυτό.

Το CNN αποφάσισε να μην διακόψει την απευθείας μετάδοση του διαγγέλματος, ούτε να κόψει τον ήχο του μικροφώνου του Τραμπ.

Αλλά τις δηλώσεις του αρχηγού του κράτους αντέκρουσε αμέσως μετά ο παρουσιαστής του δικτύου Τζέικ Τάπερ: «Πόσο λυπηρή νύχτα για την Αμερική, όταν βλέπει τον πρόεδρό της (…) να κατηγορεί ψευδώς ανθρώπους ότι προσπαθούν να κλέψουν τις εκλογές, να επιτίθεται στη δημοκρατία μας με ψέματα»!

Πρωτοφανές: Τον επέκριναν κιόλας. Λες και είναι αυτοί οι δικαστές που θα αποφασίσουν. Φυσικά, ουδεμία σημασία έδωσαν στα στοιχεία που παρουσίασε.

Μαζί με τα ΜΜΕ ακολουθούν και τα social media.

Όταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε την νίκη του σε τρεις πολιτείες, την Πενσυλβάνια, την Τζόρτζια και την Βόρεια Καρολίνα και υποστηρίζει πως και στο Μίσιγκαν ερχόταν πρώτος, μέχρι που εμφανίστηκαν εκατοντάδες χιλιάδες ψήφοι σε σάκους το Twitter «μαρκάρισε» το μήνυμά του ως ως «αμφισβητούμενο και παραπλανητικό»!

«Διεκδικήσαμε τους Εκλέκτορες στην κοινοπολιτεία της Πενσυλβάνια (όπου δεν θα χρειαστούν νομικοί παρατηρητές), την πολιτεία της Τζόρτζια και στην πολιτεία της Βόρειας Καρολίνας, κάθε μία από τις οποίες δείχνουν μεγάλο προβάδισμα Τραμπ.

Επιπλέον, διεκδικούμε την πολιτεία του Μίσιγκαν αν, στην πραγματικότητα, υπήρξε μεγάλος αριθμός κρυφά «πεταμένων» ψηφοδελτίων, όπως έχει ευρέως αναφερθεί!» έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ αλλά το Twitter σε ρόλο εκπροσώπου του Μπάιντεν του το «μαρκάρισε» γράφοντας με κόκκινα γράμματα ότι «Είναι αμφισβητούμενο και παραπλανητικό, αφού δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα αποτέλεσμα για τις παραπάνω Πολιτείες»!

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Έντεχνα και αθόρυβα μέσα σε λίγα χρόνια έχει αναπτυχθεί ένα παγκόσμιο πληροφοριακό σύστημα που πλέον εμποδίζει στην «ψύχρα» την διάδοση, ακόμα και την ανακοίνωση της αντίθετης άποψης.

Εν ολίγοις ότι δεν αρέσει στο Σύστημα (το τι αρέσει το μαθαίνουμε από τα κανάλια που εν χορώ παίζουν ακριβώς τις ίδιες απόψεις), διαγράφεται και εξαφανίζεται με «νταηλίκι» αρέσει δεν αρέσει…

 

Δεν είναι αστείο, εάν επικρατήσει ο Μπάιντεν η συνέχεια θα είναι πολύ ζοφερή για την Ανθρωπότητα και η Δημοκρατία θα γίνει παντού κατ’επίφαση. Πιο πολύ θα είναι μια λέξη-«τσόφλι» χωρίς περιεχόμενο…

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.