Τουρκία: Νέο πογκρόμ συλλήψεων – «Χειροπέδες» σε δασκάλους για σχέσεις με το PKK

Στην Τουρκία οι αρχές συνέλαβαν την Παρασκευή (06.11.2020) στη νοτιοανατολική χώρα 26 δασκάλους. Τους κατηγορούν για σχέσεις με την ένοπλη κουρδική αυτονομιστική οργάνωση PKK.

Όπως μετέδωσε από την Τουρκία το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, η αστυνομία πραγματοποίησε επιδρομές στις κατοικίες των υπόπτων στο Ντιγιάρμπακιρ, όπου κατοικούν κυρίως Κούρδοι.

Σύμφωνα με το Anadolou, οι ύποπτοι, οι οποίοι εργάζονταν σε τοπικά ιδιωτικά σχολεία, κατηγορούνται για σχέσεις με το PKK, το οποίο είναι εκτός νόμου στην Τουρκία. Άλλοι τρεις αναζητούνται για να συλληφθούν, πρόσθεσε το Anadolu.

Το κρατικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσε πως σε προηγούμενες αντιτρομοκρατικές επιδρομές, η αστυνομία βρήκε δακτυλικά αποτυπώματα των υπόπτων σε υλικό που σχετίζεται με το PKK.

Εξάλλου, όλοι οι δάσκαλοι που κατηγορούνται είναι μέλη του σημαντικού συνδικάτου των δασκάλων Egitim – Sen, δήλωσε τηλεφωνικά στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων ένας συνδικαλιστής αξιωματούχος.

Το αριστερό Egitim – Sen, το οποίο επικρίνει την κυβέρνηση, είχε αναστείλει τη συμμετοχή μερικών από τα μέλη του το 2016 στο πλαίσιο των σαρωτικών νόμων περί κατάστασης έκτακτης ανάγκης που ακολούθησαν την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος.

Το PKK θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση στην Τουρκία, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.