Ευρώπη: Σκληρά μέτρα λαμβάνουν η μία μετά την άλλη οι χώρες – Τι συζητείται στη Σύνοδο Κορυφής

Σε σχεδόν πλήρη καραντίνα επιστρέφει από την Παρασκευή η Γαλλία, όπου χθες καταγράφηκαν περισσότερα από 36.000 κρούσματα κορωνοϊού. Μέχρι την 1η Δεκεμβρίου οι Γάλλοι θα μπορούν να βγαίνουν από τα σπίτια τους μόνο για λόγους υγείας συμπληρώνοντας βεβαίωση μετακίνησης ή στέλνοντας SMS. Μπαρ και εστιατόρια θα κλείσουν.

Δημόσιες υπηρεσίες, εργοστάσια και σχολεία θα λειτουργούν κανονικά. Μάσκες θα πρέπει να φορούν πλέον και οι μαθητές των δημοτικών σχολείων από την ηλικία των έξι ετών.

Μερικό lockdown στη Γερμανία

Σε μερικό lockdown μπαίνει από τη Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου και η Γερμανία, όπου χθες καταγράφηκε νέο αρνητικό ρεκόρ με σχεδόν 17.000 νέα κρούσματα.

Επιχειρήσεις, σχολεία και παιδικοί σταθμοί θα συνεχίσουν να λειτουργούν. Εστιατόρια, μπαρ, γυμναστήρια, θέατρα και σινεμά θα κλείσουν.

Ο εφιάλτης επιστρέφει στην Ιταλία

Ο εφιάλτης της περασμένης άνοιξης επιστρέφει στην Ιταλία.

Σχεδόν 25.000 νέα κρούσματα και 205 θάνατοι καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα. Ο συνωστισμός στα μέσα μαζικής μεταφοράς στις μεγάλες πόλεις θεωρείται ως μια από τις βασικές αιτίες για την εξάπλωση του ιού.

Σχεδόν 100 χιλιάδες κρούσματα τη μέρα στη Βρετανία, σύμφωνα με έρευνα  

Σχεδόν 100.000 Άγγλοι μολύνονται με κορωνοϊό καθημερινά σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου Imperial College του Λονδίνου.

Για την ώρα ωστόσο η κυβέρνηση Τζόνσον προσπαθεί να αποφύγει την επιβολή πιο σκληρών μέτρων στην Μεγάλη Βρετανία.

Συμφωνία για τεστ, εμβόλιο και νοσηλείες αναζητούν οι Ευρωπαίοι ηγέτες

Σε εξέλιξη βρίσκεται η Σύνοδος Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών για να συντονίσουν τις δράσεις τους για τα τεστ, τα εμβόλια και τις εντατικές.

Οι Ευρωπαίοι αναζητούν συμφωνία στα εξής: να κάνουν όλα τα κράτη rapid tests και στη συνέχεια να γίνεται άμεση απομόνωση των θετικών, να ανακοινώσουν τι ανάγκες έχουν σε κλίνες ΜΕΘ, να υπάρξει συντονισμός στον εμβολιασμό ώστε να μην δημιουργηθεί χάος όταν υπάρξει το εμβόλιο, αλλά και να συμφωνήσουν στο ποιες είναι οι ευπαθείς ομάδες.

Όπως αποκάλυψε η πρόεδρος της Κομισιόν, το εμβόλιο αναμένεται στην καλύτερη περίπτωση τον Απρίλιο του 2021, ενώ παρά τα αυξημένα κρούσματα, η Κομισιόν ζητά να μην κλείσουν τα σύνορα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.