Ξενάγηση στην Avila – την πανέμορφη μεσαιωνική πόλη της Ισπανίας

Μόλις 100 χλμ μακρυά από την Μαδρίτη υπάρχει μια πόλη που φαίνεται σαν να βγήκε από κάποιο παραμύθι.
Ονομάζεται Avila (Άβιλα), είναι χτισμένη σε υψόμετρο 1.113 μ. πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και έχει περίπου 60.000 κατοίκους.
Είναι μια πόλη γνωστή για τα μεσαιωνικά της τείχη που φτάνουν τα 2.500 μέτρα μήκος, αλλά και για μια από τις μεγαλύτερες αναλογίες εκκλησιών σε σχέση με τον πληθυσμό σε όλη τη χώρα.

Από το 1985 η παλαιά πόλη με τις εκκλησίες της έχουν συμπεριληφθεί στον Κατάλογο Μνημείων Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ


Η πρώτη αναφορά για τα τείχη είναι από τα τέλη του 11ου αιώνα, όταν ο βασιλιάς Alfonso VI της Καστίλης πρόσταξε την οχύρωση της πόλης και ολοκληρώθηκε σε εννιά χρόνια.


Το βράδυ τα τείχη φωτίζονται και το τοπίο γίνεται ακόμα πιο μαγικό.


Τα τείχη περιλαμβάνουν 87 πυργίσκους και 9 πύλες. Ξεχωρίζουν οι πύλες Alcázar και San Vicente.


Ο καθεδρικός ναός που βρίσκεται μέσα στα τείχη είναι πολύ εντυπωσιακός. Η ανοικοδόμηση του ξεκίνησε το 1905.


Είναι ουσιαστικά ένας καθεδρικός-κάστρο με γοτθικά στοιχεία. Η είσοδος στοιχίζει €3.


Είναι τα πιο καλοδιατηρημένα μεσαιωνικά τείχη στον κόσμο. Οι επισκέπτες κυριολεκτικά μαγεύονται και η εμπειρία εν συντομία περιγράφεται ως επιστροφή στο παρελθόν!

Για να γυρίσετε ολόκληρα τα τείχη περιμετρικά απέξω θα πρέπει να περπατήσετε περίπου 3 χλμ.Το εσωτερικό των τειχών έχει έκταση περίπου 1700 μέτρα και είναι ανοιχτό για το κοινό.

Κάθε χρόνο περίπου 200.000 άτομα επισκέπτονται την οχυρωμένη πολιτεία, προερχόμενοι κυρίως από την Ισπανία.


tips
*Ο καλύτερος τρόπος για να επισκεφτεί κανείς την πόλη Avila από την Μαδρίτη είναι το τρένο. Το ταξίδι διαρκεί περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά και στοιχίζει 10 ευρώ. Άλλος τρόπος είναι με λεωφορείο, το ταξίδι διαρκεί περίπου ίδια ώρα και κοστίζει 8 ευρώ.
* Η στάση του λεωφορείου στην Avila είναι 5 λεπτά με τα πόδια από τα τείχη, ενώ του τρένου 10 λεπτά.
* Για τους επισκέπτες της Μαδρίτης αξίζει να αφιερώσουν μια μέρα για να θαυμάσουν από κοντά την οχυρωμένη μεσαιωνική πολιτεία.

* Δοκιμάστε το παραδοσιακό πιάτο με μοσχάρι της περιοχής.
*Διαμονή: Επιλέξτε το ξενοδοχείο στην περιοχή που θέλετε στην καλύτερη τιμή, δείτε τα εδώ.

https://traveltipsgr.blogspot.com 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.