Σαν σε νησί, χωρίς πλοίο: Στην πόλη που θυμίζει νησί κάνεις μπάνιο (και) στο ποτάμι

Φύγαμε;

Αν σου έλεγε κανείς πως στην καρδιά της Αιτωλοακαρνανίας υπάρχει μια πόλη-στολίδι που θυμίζει νησί, μάλλον δεν θα τον πίστευες.

Η διάσημη Ναύπακτος με τις υπέροχες παραλίες, τα γραφικά καλντερίμια και το υπέροχο Κάστρο είναι το μέρος που φέτος, περισσότερο από ποτέ, θα έχει την τιμητική του. Ο λόγος; Το γεγονός πως θα χρειαστεί απλά να μπεις στο αυτοκίνητό σου για να φτάσεις σε λίγες ώρες, χωρίς να αναμειχθείς με κόσμο, καράβια και συνωστισμό. Όπως είπαμε και παραπάνω, τι καλύτερο για ένα μέρος σα νησί, χωρίς να χρειαστεί να μπεις σε πλοίο;

Στην Ναύπακτο θα νιώσεις πως έχει σταματήσει ο χρόνος και το μάτι σου δεν θα ξεκολλάει από τις πολύχρωμες μεθυστικές εικόνες που θα σε μεταφέρουν σε μια άλλη εποχή. Τα παιδιά θα ευχαριστούν παιχνίδι και μπάνιο στα γαλάζια νερά, ενώ θα φας καλά και οικονομικά όπου και αν σε βγάλει ο δρόμος σου.

Τα αξιοθέατα

Το βενετσιάνικο λιμάνι της Ναυπάκτου είναι ένα από τα πιο γραφικά λιμάνια της χώρας και μια βόλτα την ώρα που δύει ο ήλιος θα σε συνεπάρει. Εκεί θα πιείς καφέ και ποτό με τη θέα της θάλασσας και των πλατανιών να εναλλάσσουν το τοπίο από πράσινο σε μπλε κάθε στιγμή.

Σε μια υπέροχη διαδρομή από το λιμάνι, μέσω γραφικών συνοικιών με ασπρισμένες αυλές και μεγάλες βουκαμβίλιες, θα φτάσεις στο Κάστρο. Πρόκειται για ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα κάστρα της χώρας και ταυτόχρονα ένα από τα πιο όμορφα της Ευρώπης. Ανηφορίζοντας θα πέσεις πάνω στον Πύργο του Μάρκου Μπότσαρη που πλέον λειτουργεί ως μουσείο και στο Ρολόι της Πόλης που στέκει εκεί από το 1914. Τα σημεία είναι πολυφωτογραφημένα, για αυτό μην ξεχάσεις να πάρεις την φωτογραφική μηχανή σου μαζί.

Στο ψηλότερο σημείο του Κάστρου θα απολαύσεις τη θέα προς τη θάλασσα και τη γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου. Μόνο όταν φτάσεις εκεί θα καταλάβεις πόσο μοναδικό μέρος είναι.

Πού να κολυμπήσεις

Η Ναύπακτος, εκτός από πλούσια ιστορία διαθέτει και απαράμιλλης ομορφιάς παραλίες. Η Ψάνη, στα δυτικά του λιμανιού είναι μια άκρως οργανωμένη παραλία μήκους 5 χιλιομέτρων και τα ψηλά πλατάνια χαρίζουν σκιά και εξωτική αίσθηση. Είναι βραβευμένη με γαλάζια σημαία και είναι ιδανική για οικογένειες λόγω των ρηχών νερών της. Κατά μήκος του δρόμου θα βρείτε εστιατόρια, καφέ για όλα τα γούστα και ψαροταβέρνες.

Στα ανατολικά του νησιού βρίσκεται η βοτσαλωτή και ήσυχη παραλία Γρίμποβο που στα σλάβικα σημαίνει τρεχούμενο νερό. Λίγα μέτρα μακριά από την παραλία θα έχεις τη δυνατότητα να δεις μια πανέμορφη μικρή λιμνούλα με πάπιες και κύκνους, ενώ γύρω της μια παιδική χαρά κάνει το μέρος φυσικό παιδότοπο για τα παιδάκια. Στην περιοχή θα βρεις ουζερί, καφέ και ταβέρνες και όλα αυτά κάτω από τα πανύψηλα πλατάνια.

Για μπάνιο στον Εύηνο

Όσοι αγαπούν τα θαλάσσια σπορ θα βρουν την ευτυχία στο… ποτάμι. Ο Εύνηνος ποταμός ενδείκνυται για καγιάκ, ράφτινγκ και κανόινγκ. Ο Πόρος Ριγανίου και το Χάνι Μπανιά είναι τα δυο μέρη που θα σου δώσουν όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι για να «δαμάσεις» τον ποταμό σε μια εμπειρία που για τους λάτρεις θεωρείται μοναδική.

Λίγες ώρες μακριά από την Αθήνα, υπάρχει ένας παράδεισος που θα σου δώσει όλα όσα χρειάζεσαι αυτό το καλοκαίρι. Πεντακάθαρα νερά, αίσθηση νησιού, μαθήματα ιστορία και περατζάδες σε όμορφα καλντερίμια.

Μήπως να ερευνήσεις καλύτερα την προοπτική της Ναυπάκτου φέτος;

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.