Αμμουλιανή: Ο απόλυτος εξωτικός παράδεισος είναι στη Χαλκιδική

Η Αμμουλιανή είναι ένα νησάκι στον κόλπο του Αγίου Όρους, απέναντι από την Τρυπητή. Πρόκειται για το μοναδικό κατοικημένο νησί στη Χαλκιδική.

Πετάμε πάνω από τον απόλυτο εξωτικό παράδεισο της Χαλκιδικής, ένα μέρος προικισμένο με τόση ομορφιά που ξεπερνά τα σύνορα της Ελλάδας και θυμίζει Μπαχάμες και Καραϊβική.

Κι όμως… είναι μια ανάσα από την Αμμουλιανή, το νησάκι που βρίσκεται κοντά στο τρίτο πόδι της Χαλκιδικής.

Μεταξύ των νησιών αυτού του μικρού συμπλέγματος σχηματίζονται ρηχά, τιρκουάζ νερά που είναι ζεστά και έχουν υπέροχο χρώμα.

Στην περιοχή μπορείτε να φτάσετε είτε με καραβάκι από Τρυπητή ή Ουρανούπολη ή ακόμη καλύτερα να νοικιάσετε τη δικιά σας βάρκα (δεν απαιτείται δίπλωμα) και να… νιώσετε καπετάνιος για μία ημέρα.

Σημειώνεται πως στην Αμμουλιανή σήμερα ζουν πεντακόσιοι περίπου μόνιμοι κάτοικοι και το νησάκι υπάγεται διοικητικά στον Δήμο Αριστοτέλη. Το νησί συνδέεται με φεριμπότ από την ακτή της Τρυπητής (120 χλμ. από Θεσσαλονίκη) και η απόσταση είναι μόλις 2 ναυτικά μίλια.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.