Κίμωλος: Απόδραση στον «παράδεισο»

Το νησί έδωσε το όνομά του στο λευκό πέτρωμα, τη γνωστή από τους μαυροπίνακες, κιμωλία.

Το Μεσαίωνα και μέχρι τους χρόνους της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 ονομαζόταν Αρζιαντιέρα ή Αρζεντιέρα, λέξη ενετικής προέλευσης, λόγω των ασημόχρωμων βράχων της στα νότια, (αρτζέντο = ασήμι στα λατινικά).

Αξίζει να δείτε

Οι περισσότεροι από τους κατοίκους της Κιμώλου σήμερα ζουν στην πρωτεύουσα του νησιού, τη Χώρα. Εξαιτίας των πολλών πειρατικών επιθέσεων, το χωριό έχει χτιστεί σαν ένας πραγματικός λαβύρινθος, ώστε να συγχέονται οι επιδρομείς.

Μικρότεροι οικισμοί που κατοικούνται κυρίως το καλοκαίρι είναι η Ψάθη, η Γούπα, το Ρέμα, ο Καράς, τα Πράσσα ή Πράσα, η Αλυκή, και η Μπονάτσα.

Τι να δείτε

Μπορείτε να επισκεφθείτε το αρχαιολογικό μουσείο το οποίο φιλοξενεί αντικείμενα από τις ανασκαφές στη περιοχή των «Ελληνικών» και να θαυμάσετε αξιόλογα εκθέματα.

Εντυπωσιακό είναι το κρυστάλλινο, διαφανές δάπεδο, στο οποίο μπορείτε να περπατήσετε και να παρακολουθήσετε την αναπαράσταση αρχαίας ταφής.

Αξίζει, επίσης, να επισκεφθείτε το λαογραφικό μουσείο που βρίσκεται εντός του κάστρου, και να περιηγηθείτε στις πύλες του οι οποίες φέρουν τις χρονολογίες επισκευής τους μιας και το 1638 είχε πυρποληθεί.

Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το Σκίαδι (μεγάλο πέτρινο μανιτάρι), τα Ελληνικά με τους αρχαίους τάφους στην παραλία και τη βυθισμένη πόλη εντός της θάλασσας.

Επίσης στην περιοχή Πράσα με τα ιαματικά λουτρά και ένα γραφικό κόλπο – μια φυσική πισίνα, τη Γούπα.

1201461.jpg
01
EUROKINISSI

Παραλίες

Η Κίμωλος είναι φημισμένη για τις όμορφες και μικρές της παραλίες, όπου η κάθε μια με τη δική της ομορφιά χαλαρώνει και ανανεώνει τον επισκέπτη της.

Στα Μαυροσπήλια αγναντεύεις το ηλιοβασίλεμα, στο Ρέμα και Καρά απολαμβάνεις τις βουτιές από τα βράχια, στη Μπονάτσα – Καλαμίτσι και στα Πράσα χαίρεσαι τη λευκή άμμο.

Μην παραλείψετε, επίσης, να επισκεφθείτε τη βόρεια πλευρά του νησιού (Σούφι, Μοναστήρια, Θέρμα, Σπηλιά της Γερακιάς) και τη γειτονική Πολύαιγο (Πάνω και Κάτω Μερσίνη, Γαλάζια Νερά, Παραλία Φάρου.

Βρίσκεται δίπλα στη Μήλο, από την οποία είναι προσβάσιμη εύκολα με το τοπικό ferry σε 30 λεπτά.

1201451-46.jpg
01
EUROKINISSI

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.