Οι πιο ασφαλείς χώρες για να επισκεφθείτε το 2017

Για πολλούς ανθρώπους, ο πλανήτης είναι πλέον ένα πολύ πιο επικίνδυνο μέρος από ό, τι ήταν πριν μερικές δεκαετίες. Ωστόσο, τα
ταξίδια είναι εξαιρετικά σημαντικά τόσο για να ξεκουράζεται κανείς, όσο και για να γνωρίζει νέα μέρη και διαφορετικούς πολιτισμούς.
Στην έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ για την ανταγωνιστικότητα του τουρισμού το 2017, οι χώρες κατατάχθηκαν ανάλογα με την ασφάλεια και τη σιγουριά που προσφέρουν στους κατοίκους και τους ταξιδιώτες τους. Τα κριτήρια για τη μέτρηση της ασφάλειας μιας χώρας περιλαμβάνουν μια σειρά από δείκτες, όπως ο αριθμός των τρομοκρατικών επιθέσεων.
Δείτε παρακάτω τις δέκα κορυφαίες χώρες στο θέμα της ασφάλειας:

ΚΑΤΑΡ

Το Κατάρ είναι μία από τις κορυφαίες χώρες της Μέσης Ανατολής, τόσο σε άποψη ασφάλειας όσο και στη γενικότερη κατάταξη. Τι μπορείτε να επισκεφθείτε όσο βρίσκεστε στο Κατάρ: Μπορείτε να περιπλανηθείτε στο Souq Waqif, να επισκεφθείτε το ιδιωτικό μουσείο του Sheikh Faisal στο Al Samriya ή να μεταβείτε στο νησί Pearl-Qatar.

ΝΟΡΒΗΓΙΑ

Στην έβδομη θέση της κατάταξης προσγειώνεται η Νορβηγία, με την αξιοπιστία της αστυνομίας να κατατάσσεται στην πέμπτη θέση και τον αριθμό των ανθρωποκτονιών στην 10η θέση.

ΡΟΥΑΝΤΑ

Αν και η χώρα δεν έχει καλή βαθμολογία σε άλλους δείκτες, η αστυνομία υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν περιστατικά τρομοκρατίας, καθώς και ότι το κόστος εργασίας της τρομοκρατίας είναι χαμηλό. Επίσης, η Ρουάντα φιλοξενεί μερικά από τα πιο απίστευτα φυσικά θαύματα, γι’αυτό μη διστάσετε να την επιλέξετε για τις διακοπές σας.

ΕΛΒΕΤΙΑ

Η Ελβετία είναι η όγδοη ασφαλέστερη πόλη στον κόσμο, ενώ η χώρα βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα της λίστας με τους καλύτερους προορισμούς παγκοσμίως για τη φετινή χρονιά.

ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ

Η Σιγκαπούρη βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο: Η βία στην περιοχή είναι αρκετά χαμηλή (έβδομη στην κατάταξη), η αστυνομική αξιοπιστία είναι υψηλή (τέταρτη θέση) και το ποσοστό ανθρωποκτονίας είναι το τρίτο χαμηλότερο στον κόσμο.

ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ

Το Χονγκ Κονγκ έχει τα λιγότερα περιστατικά της τρομοκρατίας στον κόσμο. Το μόνο πράγμα που πρέπει να προσέξετε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής σας είναι οι συναλλαγές σας, καθώς η αγορά είναι γεμάτη με πλαστά νομίσματα.

ΟΜΑΝ

Αν και πλησιέστερος γείτονας είναι η Υεμένη, η οποία έχει υποστεί καταστροφικές συγκρούσεις τα τελευταία χρόνια, το Σουλτανάτο του Ομάν είναι η τέταρτη ασφαλέστερη χώρα στον κόσμο.

ΙΣΛΑΝΔΙΑ

Η δημοτικότητα της Ισλανδίας χάρη στους διεθνείς της ταξιδιώτες έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια, συνεπώς το γεγονός ότι αποτελεί τον τρίτο ασφαλέστερο προορισμό στον κόσμο είναι ένα plus.

ΗΝΩΜΕΝΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα βρίσκονται σε ανοδική πορεία, έχοντας φιλοξενήσει 14,4 εκατομμύρια διεθνείς επισκέπτες το 2015. Εκτός του ότι είναι ο δεύτερος ασφαλέστερος προορισμός στον κόσμο, διαθέτει εξαιρετική κουζίνα και αγορά, καθώς και μοναδικές καταγάλανες παραλίες στον Περσικό Κόλπο.

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ

Η Φινλανδία έπεσε σημαντικά – συγκεκριμένα 11 θέσεις – από την τελευταία έκθεση, ωστόσο η πιο ασφαλέστερη χώρα στον κόσμο, έχει μερικά επιπλέον πλεονεκτήματα για να υπερηφανευθεί, όπως τα τουριστικά της αξιοθέατα: Το Northern Lights, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Midnight Sun στο Sodankylä και η Λαπωνία αποτελούν must επιλογές για έναν ταξιδιώτη.



Πηγή: fortunegreece.com

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.