Επτά προορισμοί για μονοήμερη εκδρομή από την Αθήνα!

Για να κάνει κάποιος μια μικρή απόδραση από το κλεινόν άστυ δεν χρειάζεται πολλά χρήματα ή πολλές μέρες. Αρκεί η καλή διάθεση και σίγουρα η καλή παρέα!
Υπάρχουν τόσα όμορφα μέρη και αξιοθέατα εξάλλου κοντά στην Αθήνα τα οποία μπορεί να εξερευνήσει κανείς ακόμη και με μια μονοήμερη εκδρομή.
Εμείς προτείνουμε 7 κοντινούς προορισμούς και εσείς μπορείτε να οργανώσετε ποιος σας ταιριάζει είτε για απλή μονοήμερη είτε αν μπορείτε και ολόκληρο το Σαββατοκύριακο…
Ναύπλιο
image
All time classic προορισμός ειδικά για ζευγάρια αλλά και για οικογένειες. Μόλις μιάμιση ώρα από την Αθήνα, στην Πελοπόννησο, μπορείτε να ξεκινήσετε νωρίς το πρωί και να απολαύσετε μια γεμάτη μέρα στο Ναύπλιο. Από τα γραφικά σοκάκια και τα βενετσιάνικα σπίτια, μέχρι το Μπούρτζι και το λιμάνι, το Ναύπλιο ίσως σας κάνει να παρατείνετε την παραμονή σας για μια ακόμη μέρα.
Αφού απολαύσετε τον καφέ σας στην πλατεία, αξίζει να επισκεφτείτε το Μπούρτζι, το μικρό φρούριο που είναι χτισμένο σε νησίδα μέσα στο λιμάνι και το Παλαμήδι, το ενετικό φρούριο που δεσπόζει στην πόλη.
Ένα ακόμη χαρακτηριστικό του Ναυπλίου είναι το πολύ καλό φαγητό και η ποικιλία στις επιλογές. Θα βρείτε εστιατόρια και ταβερνούλες για όλα τα γούστα με ψάρια και κρεατικά, γευστικές σαλάτες και πάντα ένα απολαυστικό επιδόρπιο για το τέλος. Οι τιμές ποικίλουν οπότε μπορείτε να αναζητήσετε το ιδανικό για την τσέπη σας.
Αίγινα
image
Μόλις 40 λεπτά από τον Πειραιά, κατάλληλος προορισμός χειμώνα-καλοκαίρι, αφού αν και είναι νησί ο καιρός είναι πάντα περίπου όπως είναι στην Αθήνα, οπότε ξέρετε τι θα συναντήσετε. Αν ανήκετε στους χειμερινούς κολυμβητές μπορείτε να ρίξετε μια βουτιά ακόμη τους πιο ψυχρούς μήνες στην Πέρδικα ή την Αγία Μαρίνα, δύο από τις φημισμένες παραλίες.
Θα φάτε ξακουστά φυστίκια Αιγίνης και τις διάφορες παραλλαγές τους όπως την πάστα φυστίκι, αλλά και το μέλι με φυστίκι. Παράλληλα υπάρχουν και δεκάδες ταβέρνες που λειτουργούν όλο το χρόνο για να απολαύσετε το μεσημεριανό σας και φρέσκο ψάρι.
Αν είστε λάτρεις της ιστορίας το νησί παρουσιάζει σημαντικά αξιοθέατα όπως το Ναό της Αφαίας, την Παλαιοχώρα, τα υπολείμματα του ναού του Ελλανίου Διός, τον προϊστορικό οικισμό της Κολώνας και το Αρχαιολογικό Μουσείο. Εκατοντάδες τουρίστες φτάνουν επίσης στο νησί για το επιβλητικό Μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου το οποίο αξίζει να επισκεφθείτε.
Επίδαυρος
image
Στην Πελοπόννησο μια επίσης πολύ καλή επιλογή για μονοήμερη εκδρομή είναι η Επίδαυρος η οποία απέχει μόλις 2 ώρες από την πρωτεύουσα. Το αρχαίο θέατρο είναι ο βασικότερος λόγος για να την επισκεφτείτε αν δεν το έχετε κάνει μέχρι τώρα. Τους καλοκαιρινούς μήνες το πιο όμορφο σημείο στην περιοχή είναι το λιμανάκι, αλλά αξίζει για μια χαλαρωτική βόλτα όλες τις εποχές του χρόνου, χωρίς την πολυκοσμία του καλοκαιριού.
Πανέμορφη είναι και η διαδρομή που συνδέει τη Νέα με την Παλαιά Επίδαυρο ανάμεσα σε ένα πυκνό πευκοδάσος πάνω από τη θάλασσα. Φεύγοντας από την Παλαιά Επίδαυρο και αν κινηθείτε λίγο προς το Νότο, θα συναντήσετε ύστερα από περίπου 10 χλμ. την Τραχειά. Εκεί αξίζει να κάνετε μια στάση και να γνωρίσετε τα φημισμένα τυροκομεία της. Στην περιοχή λειτουργούν επίσης προσεγμένα εστιατόρια για να απολαύσετε το μεσημεριανό σας και τον καφέ σας πριν ξεκινήσετε το ταξίδι της επιστροφής.
Χαλκίδα
image
Ίσως ο πιο κοντινός και οικονομικός προορισμός μόλις 50 λεπτά από την Αθήνα. Κάντε αυτή την εκδρομή αν σας ενδιαφέρει κυρίως να χαλαρώσετε, να πιείτε τον καφέ σας και να φάτε ωραία πιάτα με ψαρομεζέδες ή κρέας, με θέα τη θάλασσα. Ιδανικός προορισμός αν είστε κουρασμένοι και δεν σας ενδιαφέρει να κάνετε μεγάλες διαδρομές περπατώντας ή να επισκεφθείτε αξιοθέατα που ίσως σας ταλαιπωρήσουν λίγο παραπάνω.
Φημισμένη ωστόσο αν σας ενδιαφέρει είναι η μονή Μακρυμάλλης στα Ψαχνά, κοντά δηλαδή στη Χαλκίδα. Εναλλακτικά αρκεστείτε σε μια βόλτα στις βιτρίνες της αγοράς ή στην παραλία. Δεν υπάρχει κάτι πιο χαλαρωτικό, εξάλλου, από τη θάλασσα.
Καλάβρυτα
image
Και αμέσως σας έρχονται στο μυαλό, παϊδάκια, τζάκι και χιόνι. Αν εξαιρέσουμε το χιόνι, που δεν θα το βρείτε παρά μόνο το χειμώνα, ήδη τα τζάκια καπνίζουν από το φθινόπωρο και οι νόστιμες λιχουδιές σας περιμένουν όλο το χρόνο αρκεί να κάνετε μια διαδρομή περίπου δυόμιση ωρών με το αυτοκίνητο.
Πρόκειται για μια πραγματικά όμορφη ορεινή πόλη, ένα κόσμημα της περιοχής με έντονο το στοιχείο της παράδοσης που φαίνεται ιδιαίτερα και στην αρχιτεκτονική της.
Αν διαθέτετε περισσότερες από μία μέρες μπορείτε να κάνετε βόλτα στο χωριό Πλανητερό, ένα υπέροχο φυσικό τοπίο της περιοχής αλλά και το Σπήλαιο των Λιμνών, 16 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη των Καλαβρύτων.
Στην τοπική αγορά του κεντρικού πεζόδρομου έχετε την ευκαιρία να προμηθευτείτε τοπικά προϊόντα για τις κρύες μέρες του χειμώνα στην Αθήνα. Αν επιλέξετε μάλιστα να κάνετε την εκδρομή σας διήμερη υπάρχουν καταλύματα για όλες τα βαλάντια και δεν θα δυσκολευτείτε να βρείτε το κατάλληλο.
Παρνασσός
image
Ειδυλλιακά τοπία και όμορφες διαδρομές ιδιαίτερα για τους χειμερινούς μήνες θα δείτε στον Παρνασσό. Εκτός από την Αράχωβα σε λιγότερες από 3 ώρες από την Αθήνα μπορείτε να επισκεφθείτε την Αμφίκλεια και την Αγόριανη, να πιείτε ελληνικό καφέ κάτω από τα πλατάνια και γύρω από τα έλατα και να περπατήσετε στα γραφικά σοκάκια των χωριών. Αν είστε λάτρης των χειμερινών σπορ το χιονοδρομικό κέντρο θα σας ανταμείψει το χειμώνα, ενώ για τους καλοφαγάδες υπάρχουν δεκάδες επιλογές στις ταβερνούλες της περιοχής.
Στην Αμφίκλεια θα βρείτε και το μοναδικό μουσείο Άρτου στην Ελλάδα το οποίο αξίζει να επισκεφθείτε. Σε όλα τα χωριά θα βρείτε παραδοσιακά προϊόντα και αν δεν θέλετε να κάνετε πεζοπορία ή το περπάτημα δεν σας γοητεύει μπορείτε απλά να χαλαρώσετε σε ένα γραφικό καφέ απολαμβάνοντας τη φύση.
Λουτράκι
image
Κοντινός προορισμός και πολύ ζωντανή πόλη, το Λουτράκι είναι ιδανικό για μονοήμερη εκδρομή από Αθήνα, καθώς απέχει μόλις μία ώρα. Έχει βουνό και θάλασσα και ένα πολύ οικογενειακό κλίμα καθώς οι άνθρωποι σε υποδέχονται πολύ ζεστά. Λόγω της πολύ κοντινής απόστασης από την Αθήνα έχετε όλη την ημέρα μπροστά σας για καφέ, φαγητό και βόλτα στην πόλη. Μπορείτε να απολαύσετε έναν περίπατο στην παραλία, μια επίσκεψη στη Λίμνη Βουλιαγμένης, σε ένα πολύ γραφικό τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.
Οι τιμές στα καταστήματα και τα εστιατόρια είναι ιδιαίτερα προσιτές ενώ οι κάτοικοι είναι πολύ εξοικειωμένοι με τον «τουρισμό» από Αθήνα καθώς πολλοί είναι αυτοί που έχουν την περιοχή σαν έναν σταθερό προορισμό για το σαββατοκύριακο. Γνωστή είναι επίσης η περιοχή, αν σας ενδιαφέρει, και για τα ιαματικά λουτρά της. Θα έχετε εξάλλου το χρόνο να τα δείτε όλα!

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.