Σε αυτά τα μέρη της Ευρώπης, ο χειμώνας είναι μαγικός

Αν τα καλοκαίρια κινούμαστε όσο πιο νότια γίνεται στα ευρωπαϊκά εδάφη, την εποχή αυτή ανεβαίνουμε στα βόρεια, αψηφώντας το κρύο, προκειμένου να απολαύσουμε τις ιδιαιτερότητες όμορφων πόλεων που μας δελεάζουν για χειμερινό ταξίδι.

Μπέργκεν, με φόντο το Βόρειο Σέλας
Το Μπέργκεν της Νορβηγίας έχει όλα αυτά που συνθέτουν ένα ειδυλλιακό σκανδιναβικό χωριό: πολύχρωμα ξύλινα κτίρια, γραφικό λιμάνι και θέα που κόβει την ανάσα στα εντυπωσιακά φιορδ. Σίγουρα το μέρος είναι όμορφο και το καλοκαίρι, ωστόσο τους χειμερινούς μήνες έχει κάποιος την ευκαιρία να απολαύσει και το Βόρειο Σέλας, το εκπληκτικό αυτό ουράνιο φαινόμενο που μαγεύει όποιον καταφέρει να το δει στη ζωή του. Κι αν πρόκειται να… ξεπαγιάσετε στο επόμενό σας ταξίδι, τουλάχιστον να το κάνετε απολαμβάνοντας αυτό το φυσικό θαύμα.

Άμστερνταμ, για χριστουγεννιάτικες διακοπές
Η αλήθεια είναι πως το Άμστερνταμ είναι μαγικό την περίοδο των γιορτών, με τους εορτασμούς για τα Χριστούγεννα να διαρκούν όλο το μήνα. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι η πόλη χάνει τη μαγεία της και τους επόμενους μήνες. Λόγω, μάλιστα, του ότι φημίζεται για τον υπερτουρισμό της, η εποχή μετά τις γιορτές είναι πιο ήσυχη για όσους θέλουν να αποφύγουν τα πλήθη, τα οποία όσο οι θερμοκρασίες πέφτουν, απομακρύνονται. Όπως και να’χει, με πολύ ή λίγο κόσμο, η θέα στα χιονισμένα κανάλια, τα «ζεστά» εστιατόρια και το comfort ολλανδικό φαγητό με πολύ ψωμί και πατάτες, είναι ό,τι πρέπει για τον χειμωνιάτικο καιρό.

Ταλίν, για κάστρα και μεσαιωνικές εκκλησίες
Η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Εσθονίας ξεχειλίζει από γοητεία, χάρη στην τοποθεσία της στη Βαλτική, αλλά και στα κάστρα της. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε ότι η πόλη διαθέτει ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα ιστορικά κέντρα της Ευρώπης, με πολλές μεσαιωνικές εκκλησίες που βρίσκονται υπό την προστασία της Unesco. Η θέα της πόλης από το κάστρο Toompea είναι υπέροχη όλες τις εποχές, αλλά όταν πέφτει και χιόνι, ανεβαίνει επίπεδο.

Χάλστατ, για σκηνικό παραμυθιού
Ουσιαστικά πρόκειται για χωριό, αλλά ίσως δεν υπάρχει καλύτερη περιγραφή γι’ αυτό από το «παραμυθένιο». Βρίσκεται μια ώρα οδικώς στα ανατολικά του Σάλτσμπουργκ, στις ακτές του Hallstätter της Αυστρίας και τον χειμώνα, ειδικά όταν τα βουνά Νταχστάιν που το περιτριγυρίζουν γεμίζουν χιόνι και η πανέμορφη λίμνη καθρεφτίζει τις εκκλησίες του 12ου αιώνα, τα ατμοσφαιρικά εστιατόρια, τις αγορές και τη συνολική ομορφιά του τόπου, γίνεται ένα μαγικό μέρος. Όπως οι περισσότερες αυστριακές πόλεις, έτσι και το Χάλστατ ενδείκνυται για πολλές χειμερινές δραστηριότητες, όπως σκι, έλκηθρο, πεζοπορία στο χιόνι και πολλά ακόμη για λάτρεις της αδρεναλίνης.

Μπριζ, για… σοκολατένια εμπειρία
Η Μπριζ του Βελγίου είναι μια από τις πιο καλοδιατηρημένες και πιο γοητευτικές μεσαιωνικές πόλεις της Ευρώπης, ειδικά κατά την περίοδο του χειμώνα και των γιορτών. Τα φώτα που στολίζουν το κάθε δέντρο, τα πλακόστρωτα δρομάκια, τα στολισμένα μαγαζιά, όλα μοιάζουν μαγικά αυτή την περίοδο και κάνουν τις βόλτες των τουριστών αξέχαστες και ατελείωτες. Επειδή, ωστόσο, το κρύο εκεί στα βόρεια είναι τσουχτερό, μην παραλείψετε να ζεσταθείτε με ζεστή βέλγικη σοκολάτα στο ιστορικό Craenenburg Cafe.

Πράγα, για τις χριστουγεννιάτικες αγορές
Όταν το χιόνι αρχίζει να καλύπτει την ξακουστή γέφυρα του Καρόλου και τις κορυφές των εκκλησιών, η Πράγα ουσιαστικά φοράει τα «καλά» της και μεταμορφώνεται. Χαρακτηριστικό αυτής της περιόδου, που την κάνει να λάμπει ακόμη περισσότερο, είναι οι χριστουγεννιάτικες αγορές, που μαζί με αυτές της Γερμανίας, θεωρούνται από τις καλύτερες της Ευρώπης. Εκεί θα απολαύσετε τηγανητά αρτοποιήματα και ζεστό κρασί αρωματισμένο με μπαχαρικά, ίσως στο καλύτερο χριστουγεννιάτικο φόντο της Ευρώπης.

(ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.