Στην Σουηδία ζητούν τον αποκλεισμό του Ισραήλ από τη Eurovision 2024

Περισσότεροι από 1.000 καλλιτέχνες από τη Σουηδία κάλεσαν την Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεοπτικών Σταθμών (EBU) να αποκλείσει το Ισραήλ από τη συμμετοχή στον μουσικό διαγωνισμό της Eurovision 2024 λόγω της ένοπλης σύγκρουσης στη Λωρίδα της Γάζας.

Όπως τόνισαν οι 1.005 καλλιτέχνες σε έκκληση που δημοσιεύτηκε στη σουηδική Aftonbladet , εάν το Ισραήλ συμμετάσχει, καταδεικνύει διπλά μέτρα και μέτρα που υπονομεύει την αξιοπιστία του οργανισμού. Ως εκ τούτου, σύμφωνα με τους καλλιτέχνες, η EBU πρέπει να αποκλείσει το Ισραήλ από τη συμμετοχή στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision του 2024, ο οποίος θα διεξαχθεί στη σουηδική πόλη Μάλμο.

Αναμένουν ότι το σουηδικό τηλεοπτικό κανάλι SVT, το οποίο θα είναι ο κύριος ραδιοτηλεοπτικός φορέας του διαγωνισμού, θα είναι «συνεπής στην προσέγγισή του» και «να σταματήσει τα διπλά πρότυπα». Ακολουθεί το κείμενο του άρθρου μια λίστα με τους καλλιτέχνες που υπέγραψαν την πρόσκληση.

Το τηλεοπτικό κανάλι SVT, απαντώντας στο δημοσίευμα, επεσήμανε μόνο ότι η λίστα των συμμετεχόντων είναι εγκεκριμένη από την Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεοπτικών Σταθμών.

Προηγήθηκαν οι αναφορές ότι περισσότεροι από 1,4 χιλιάδες εκπρόσωποι της φινλανδικής μουσικής βιομηχανίας ζήτησαν να εξαιρεθεί το Ισραήλ από τη συμμετοχή στον μουσικό διαγωνισμό της Eurovision 2024 λόγω της κατάστασης με την Παλαιστίνη.

Η σουηδική Aftonbladet γράφει συγκεκριμένα για το θέμα:

«Το 2022, η Ρωσία αποκλείστηκε από τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision μετά την εισβολή στην Ουκρανία. Αναμένουμε τόσο η EBU όσο και η SVT να είναι συνεπείς στη στάση τους απέναντι σε χώρες που παραβιάζουν τις δημοκρατικές αξίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα, γράφουν πάνω από 1.000 καλλιτέχνες σε μια αναφορά». 

2 139

The Hellenic Information Team

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.