Με τραγούδι διαμάντι πάμε φετος στη Eurovision – Victor Vernicos και «What they say»

«Κλείδωσε» η ελληνική συμμετοχή στο φετινό διαγωνισμό της Eurovision, με την Επιτροπή  να καταλήγει, κατόπιν ολοκλήρωσης της διαδικασίας επιλογής, ότι στο Λίβερπουλ θα μας εκπροσωπήσει ο 16χρονος Βίκτωρ Βερνίκος με το τραγούδι του «What they say».

60B068BF F49D 47B3 A98B F67D665B83F9

Ο φετινός υποψήφιος είναι, σύμφωνα με το eurovisionfun.com, ανιψιός της γνωστής φωτογράφου Μαρίνας Βερνίκου και η υποφηφιότητά του στην αρχική επτάδα των κομματιών που είχαν υποβληθεί για την εκπροσώπηση της χώρας μας, αποτέλεσε πρόταση της PANIK Records στην ΕΡΤ.

Ο… τινέιτζερ Βίκτωρ Βερνίκος, κατάφερε να επικρατήσει της Μελίσσας Μαντζούκη και του -γυναικείου- ντουέτου των Αντωνία Καούρη και Μαρία Μαραγκού, που με τα τραγούδια τους «Liar» και «Shout out», αντίστοιχα, συνέθεταν την τελική τριάδα.

Για πρώτη φορά φέτος, το υποψήφιο τραγούδι επιλέχθηκε συνδυαστικά, με συντελεστή βαρύτητας 50,6% στην ψήφο της Επιτροπής Κοινού έναντι 49,4% της ψήφου της εφταμελούς Επιτροπής της ΕΡΤ, με πρόεδρο τον Δημήτρη Παπαδημητρίου, απαρτίζεται από τους Πέτρο Αδάμ, Λεωνίδα Αντωνόπουλο, Φώτη Απέργη, Μαρία Κοζάκου, Κωνσταντίνο Μπουρούνη και Γιάννη Πετρίδη.

Τα εβδομήντα μέλη της Επιτροπής Κοινού προέκυψαν με κλήρωση και διαδικασία που διασφαλίζει το αδιάβλητο και την ηλικιακή αντιπροσωπευτικότητα του κοινού της Eurovision. Κληρώθηκαν 25 μέλη στην ηλικιακή κατηγορία 18-24 ετών, 20 μέλη στην ηλικιακή κατηγορία 25-34, 15 μέλη στην ηλικιακή κατηγορία 35-44 και 10 μέλη στην ηλικιακή κατηγορία 45+.

Θυμίζουμε πως ο 67ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision θα διεξαχθεί στο Λίβερπουλ, στις 9, 11 και 13 Μαΐου του 2023.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.