Eurovision 2022: Δείτε και ακούστε πρώτοι την ελληνική συμμετοχή

Η αντίστροφη μέτρηση για την παρουσίαση της ελληνικής συμμετοχής στον 66ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision – που θα διεξαχθεί από 10 έως 14 Μαΐου 2022 στο Τορίνο- έχει αρχίσει.

Από την εκπομπή Στούντιο 4 η ΕΡΤ παρουσίασε αποκλειστικά, σε πρώτη μετάδοση, το τραγούδι με το οποίο η Αμάντα Γεωργιάδη θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision.

Ο 66ος διαγωνισμός της Eurovision, που θα λάβει χώρα στο Τορίνο της Ιταλίας, πλησιάζει και η Ελλάδα επιλέγει ένα φρέσκο κορίτσι και μια δυναμική μπαλάντα που αναμένουμε να κάνουν τη διαφορά. “Die together” είναι ο τίτλος του κομματιού, ενώ η ελληνονορβηγή Αμάντα Γεωργιάδη Tenfjord, τόσο με τα ιδιαίτερα φωνητικά της χαρίσματα, όσο και με την μεσογειακή ομορφιά της, έχουν καταφέρει ως τώρα να αποσπάσουν τις καλύτερες εντυπώσεις, εντός κι εκτός της χώρας.

Σε στίχους και μουσική της ίδιας της Αμάντας, αλλά και του Bjørn Helge Gammelsæter, η θεματολογία κινείται γύρω από μια σχέση που αργοπεθαίνει, ωστόσο παλεύει για ένα κύκνειο άσμα, ειδικά αν το ζευγάρι… “πεθάνει μαζί αυτή τη στιγμή”. Σε νερά μάλλον αξιόπιστα, το τραγούδι επιλέγει να εξοπλιστεί με την σιγουριά του ερωτικού στίχου και τον ρομαντισμό που αρμόζει απόλυτα στην εικοσιπεντάχρονη ερμηνεύτρια. Είναι άλλωστε αναμενόμενο για φέτος, ο διαγωνισμός να πλαισιώνεται κάπως περισσότερο από έναν κοινωνικοπολιτκό χαρακτήρα, λόγω του Ρωσωουκρανικού θέματος. Κι επειδή ο έρωτας σαν θέμα δε θα πάψει να απασχολεί την τέχνη ποτέ, δίχως αυτό βέβαια να αποτελεί κανόνα, το τραγούδι χαρίζει έναν αέρα αυτοπεποίθησης στην ελληνική ομάδα.

Το “Die Together” έρχεται να τελειοποιήσει το εξαιρετικό video που μέσα σε τρία λεπτά, καταφέρνει να αναδείξει όλη την ομορφιά των ελληνικών νησιών. Γυρισμένο στη Σύμη και σε γαλάζιο φόντο, ο συναισθηματικός κόσμος ενός αναγκαστικού χωρισμού ζωντανεύει, πάνω στα νερά του Αιγαίου και πίσω από τα ξύλινα, παραδοσιακά παράθυρα που κουβαλούν τη νοσταλγία μιας άλλης εποχής. Άραγε κρίνονται οι στιγμές από μερικές ζαριές στο τάβλι, όπως δείχνουν οι δύο πρωταγωνιστές του video;

Γραφικά τοπία που μυρίζουν κρύο και ηρεμία, στέκονται ικανά να αποδείξουν σε μια ολόκληρη Ευρώπη, πως η μαγεία των ελληνικών νησιών είναι ακόμη μεγαλύτερη κατά τους χειμερινούς μήνες, ένα στερεότυπο που ολοένα εξαλείφεται με τα χρόνια. 

Η φρεσκάδα της νεότητας και η απλότητα που λείπει από τη σημερινή εποχή, απεικονίζονται άψογα, αδιαφορώντας για υπερβολές στο στυλιστικό κομμάτι, πλάνη στην οποία πολλές συμμετοχές κάθε χρόνο πέφτουν προκειμένου να εντυπωσιάσουν, ενώ στην ουσία καταφέρνουν το αντίθετο αποτέλεσμα. Δίχως βέβαια να έχει έχει γίνει ακόμη γνωστή η σκηνική παρουσία του τραγουδιού, στο video, τόσο η Αμάντα, που είναι ντυμένη όπως ένα κορίτσι της καθημερινότητας και βαμμένη ακόμη πιο απλά, όσο και ο παρτενέρ της, εντυπωσιάζουν με τη λιτότητα τους και αφήνουν τη χημεία που υπάρχει μεταξύ τους να μιλήσει από μόνη της.

 

Το “Die Together”, έπειτα από κλήρωση και όπως απαιτούν οι κανόνες της Eurovision, θα διαγωνιστεί στον πρώτο ημιτελικό, στις 10 Μαϊου, στο δεύτερο κομμάτι της βραδιάς.

Εμείς, δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε στην Αμάντα και στην υπόλοιπη ομάδα…
Καλή Επιτυχία!

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.