Αυτός είναι ο λόγος που δεν κουμπώνουμε το τελευταίο κουμπί στο σακάκι

Εάν αποφασίσεις να φορέσεις κοστούμι τότε πρέπει να το κάνεις όπως πρέπει. Να μη δείχνεις σαν κλόουν αλλά να είσαι τρομερά στυλάτος και όμορφος.
Ένας από τους κανόνες που πρέπει να σέβεσαι πάντα είναι να μην κουμπώνεις ποτέ, μα ποτέ, μα…. ποτέ το τελευταίο κουμπί στο σακάκι σου.
Γιατί όμως;
Η απάντηση μας πηγαίνει πίσω στο χρόνο, σε έναν πολύ παχύ βασιλιά: τον βασιλιά Εδουάρδο τον Ζ’.
Η ιστορία του Βασιλιά Εδουάρδου, που βασίλεψε από το 1906 έως το 1910, συχνά απορρίπτεται ως μύθος, αλλά είναι απόλυτα αληθινός.
Όπως λένε τα περιοδικά και τα μπλογκ μόδας, υπάρχει μια ιστορία που λέει ότι ο Βασιλιάς Εδουάρδος Ζ’, όταν ήταν πρίγκιπας της Ουαλίας και τα κουστούμια ήταν πολύ της μόδας, είχε παχύνει τόσο πολύ, που δε μπορούσε να φορέσει πια το γιλέκο του.
Έτσι, σταμάτησε να κουμπώνει το τελευταίο κουμπί, για να νιώθει πιο άνετα.
Από σεβασμό προς το πρόσωπό του, το βρετανικό δικαστήριο και μετά όλοι οι υπόλοιποι στη Βρετανία, σταμάτησαν να κουμπώνουν το κάτω κουμπί.
Η αλήθεια είναι ότι ο Βασιλιάς Εδουάρδος καθόρισε τον κανόνα του να μην κουμπώνουμε το κάτω κουμπί στα σακάκια και τα γιλέκα για 2 πολύ διαφορετικούς λόγους.
1)Τα σακάκια μένουν ξεκούμπωτα στο κάτω μέρος, γιατί αντικαθιστούν τα σακάκια ιππασίας.
2)Τα γιλέκα ήταν ξεκούμπωτα στο κάτω μέρος, επειδή ο Εδουάρδος Ζ’ ήταν παχύς.
Σήμερα, τα σακάκια έχουν συνήθως 2 κουμπιά.
Τα σακάκια με 3 κουμπιά είναι επίσης συνηθισμένα, αλλά τα τελευταία 40 χρόνια η τάση της μόδας στρέφεται περισσότερο προς τα σακάκια με 2 κουμπιά.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.