Οικονομική αφαίμαξη του ΕΟΠΥΥ, κατά τη διετία 2012-2014, δια της επιβολής πλαφόν σε ιατρικά υλικά, καταλογίζει η Δικαιοσύνη που προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος.
 
Η δίωξη που ασκήθηκε από την Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας αφορά το αδίκημα της απιστίας και στρέφεται σε βάρος συνολικά 9 προσώπων, μεταξύ των οποίων είναι πρώην μέλη του Δ.Σ του ΕΟΠΠΥ, πρώην μέλη της διοίκησης του ΙΚΑ και του ΟΓΑ καθώς και ειδικοί επιστήμονες.
 
Η ζημία που προκλήθηκε στο Δημόσιο αγγίζει τα 15εκ. Ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία της του Σώματος Ελεγκτών Υγείας, με αφορμή τα οποία ξεκίνησε η εισαγγελική έρευνα.
 
Όπως δείχνουν τα στοιχεία αυτά, με δύο αποφάσεις τους , την περίοδο 2012-2014, τα πρώην μέλη της διοίκησης του ΕΟΠΠΥ ανώτατο όριο δαπάνης σε συγκεκριμένα ιατρικά υλικά(οστομικά) που αφορούσαν είδη κολοστομίας, ειλεοστομίας, ουρητοροστομίας και καθετήρες γαστροστομίας παρά τις έντονες διαφωνίες που υπήρχαν πως η επιβολή πλαφόν θα προκαλέσει ζημία στο Δημόσιο.
 
Η δικογραφία διαβιβάστηκε από τον Άρειο Πάγο στη Βουλή προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες και των αρμοδίων τότε Υπουργών Οικονομίας, Εργασίας , Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Δικαστικές πηγές αναφέρουν ωστόσο ότι η διαβίβαση γίνεται για τυπικούς λόγους καθώς οι επίμαχες αποφάσεις φέρουν και τις υπογραφές τους.

Από GeoAth

Απάντηση

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.