Ο πρώτος δρομέας τερμάτισε με ιστορική επίδοση, γράφοντας μια ξεχωριστή σελίδα στη φετινή διοργάνωση.

Ημέρα γιορτής για τον ελληνικό αθλητισμό είναι η σημερινή, Κυριακή 8 Νοεμβρίου, με την Αθήνα να βρίσκεται στο επίκεντρο του παγκόσμιου δρομικού κινήματος και χιλιάδες αθλητές να συμμετέχουν στον 43ο Αυθεντικό Μαραθώνιο. Η ιστορική διαδρομή από τον Μαραθώνα έως το Παναθηναϊκό Στάδιο ζωντανεύει ξανά, σε μια διοργάνωση που συνδυάζει την αθλητική προσπάθεια με την ιστορία και τον συμβολισμό του Μαραθωνίου.

Στις 08:30 δόθηκε από τον Μαραθώνα η εκκίνηση του Αυθεντικού Μαραθωνίου των 42.195 μέτρων, με περίπου 25.000 δρομείς να συμμετέχουν στη διαδρομή που καταλήγει στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Ενώ συνολικά στους αγώνες που διεξάγονται σήμερα συμμετέχουν πάνω από 85.000 από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία της διοργάνωσης.


Ρεκόρ αγώνα από τον Αιθίοπα Μαναζότ Σιγιούμ Ταφέρι στον Μαραθώνιο

Με νέο ρεκόρ αγώνα ολοκληρώθηκε η προσπάθεια του νικητή στον 43ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, καθώς ο Αιθίοπας Μαναζότ Σιγιούμ Ταφέρι τερμάτισε πρώτος στο Παναθηναϊκό Στάδιο, καλύπτοντας την ιστορική διαδρομή των 42.195 μέτρων σε 2 ώρες, 10 λεπτά και 3 δευτερόλεπτα.

Την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσε ο Νγκούσε Αμλοσόμ Τεσφαλντέτ από την Ερυθραία, ο οποίος τερμάτισε σε 2:12:20.

Από geoathanas

Αφήστε μια απάντηση

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.