Με τον Ουσμάν Ντεμπελέ σε βραδιά καριέρας, η Γαλλία επικράτησε με 4-1 της Νορβηγίας στην τελευταία αγωνιστική του Ομίλου Ι του Μουντιάλ 2026.
Η Γαλλία δεν άφησε περιθώρια στη Νορβηγία για την πρωτιά του 9ου ομίλου και με τον απίστευτο Ουσμάν Ντεμπελέ εξασφάλισε την πρωτιά του ομίλου και ετοιμάζεται για τα νοκ-άουτ της διοργάνωσης, όπου περιμένει τον αντίπαλο της.
Το ματς
Από την πρώτη φασή του παιχνιδιού η Γαλλία μπήκε με τη θέληση να… καθαρίσει το παιχνίδι από την αρχή. Ο Κιλιάν Εμπαπέ στο πρώτο μόλις λεπτό σημάδεψε το δοκάρι της εστίας των Νορβηγών. Μόλις στο 7ο λεπτό, ο Ουσμάν Ντεμπελέ έβαλε τους τρικολόρ σε θέση οδηγού με ένα πανέμορφο σουτ. Η συνέχεια ήταν καταιγιστική για τους Γάλλους, που δεν σταμάτησαν εκεί και εκμεταλλεύτηκαν πλήρως τα επιθετικά όπλα που διαθέτουν στο ρόστερ τους
Ο επιθετικός της Παρί Σεν Ζερμέν δεν σταμάτησε εκεί, αφού σκόραρε στο 20ο λεπτό, για να έρθει λίγο μετά την επαναφορά ο Άσγκαρντ, για να μειώσει για τους Βίκινγκς. Ο Ντεμπελέ όμως ήταν ξανά εκεί, για να ολοκληρώσει ένα εντυπωσιακό χατ-τρικ, στο 32ο λεπτό, το οποίο τον έβαλε στα βιβλία της ιστορίας του Μουντιάλ. Το 3-1 ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.
Στο δεύτερο μισό οι Νορβηγοί προσπάθησαν να μειώσουν, έτσι ώστε να διεκδικήσουν κάτι από την αναμέτρηση. Ωστόσο, παρά την πίεση και τις ευκαιρίες που έχασαν, οι Γάλλοι τους εμπόδισαν και κατάφεραν να διατηρήσουν το σκορ, μέχρι και το σφύριγμα της λήξης.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων
Νορβηγία: Σέλβικ, Όστιγκαρντ, Μπγιόρκαν, Φάλτσενερ, Μπεργκ. Άουρσνες, Θορστβεντ, Άσγκαρντ, Σγιέλντρουπ, Μποπ, Λάρσεν
Γαλλία: Μενιάν, Κουντέ, Ουπαμεκανό, Λακρουά, Ερνάντεζ, Κονέ, Τσουαμενί, Ντεμπελέ, Ολίσε, Ντουέ, Εμπαπέ
Σκόρερς: Ντεμπελέ 7′, 20′, 32′, Άσγκαρντ 21′, Ντουέ 90+4′
MVP: Ντεμπελέ (Γαλλία)
Διαιτητής: Μάικλ Όλιβερ (Αγγλία)
Γήπεδο: Gillette Stadium
