Νέα δημοσκόπηση της MARC για τον ΑΝΤ1, που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.272 πολιτών από 14 έως 16 Σεπτεμβρίου 2026, καταγράφει τη ΝΔ στο 27,5% και την ΕΛ.Α.Σ. στο 14% στην πρόθεση ψήφου, με διαφορά 13,5 μονάδων.

Η μεγάλη δημοσκόπηση της MARC για τον ΑΝΤ1 παρουσιάστηκε απόψε, Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε το διάστημα 14-17 Σεπτεμβρίου 2026  και διεξήχθη σε πανελλαδική εμβέλεια, με πληθυσμό 1.272 άτομα, άνδρες και γυναίκες με δικαίωμα ψήφου.

Πώς κρίνουν οι πολίτες τα προγράμματα των κομμάτων και την παρουσία των πολιτικών Αρχηγών; Ποια είναι τα βασικά προβλήματα της καθημερινότητας που τους απασχολούν; Τι λένε για την επιθετική στάση της Τουρκίας;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Δημοσκόπηση Opinion Poll: Προβάδισμα ΝΔ με 31% – Ακολουθούν ΕΛΑΣ με 15,9% και ΠΑΣΟΚ με 12,1%

Στο στούντιο μαζί με τον Νίκο Χατζηνικολάου για την ανάλυση των στοιχείων βρέθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της MARC, Θωμάς Γεράκης. Τα αποτελέσματα της έρευνας σχολίασε η δημοσιογράφος Σία Κοσιώνη.

Η πρόθεση ψήφου

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, η Νέα Δημοκρατία καταγράφει ποσοστό 27,5% και διαφορά 13,5 μονάδων από την ΕΛΑΣ του Αλέξη Τσίπρα, που βρίσκεται στο 14%. Ακολουθούν: το ΠΑΣΟΚ με 11%, η Ελληνική Λύση με 6,5%, το ΚΚΕ με 6%, η Πλεύση Ελευθερίας με 4,9%, η «Ελπίδα για τη Δημοκρατία» της Μαρίας Καρυστιανού με 4,6%, το ΜέΡΑ25 και η Φωνή Λογικής με 2,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 1,3% η Νίκη με 1,2% και οι Σπαρτιάτες με 1% και οι Δημοκράτες με 0,7%. Άλλο κόμμα απαντά το 3,8%, «Λευκό» και «Δεν θα ψηφίσω» απαντά το 0,8%, ενώ «Δεν έχω αποφασίσει ακόμα» απαντά το 11% των πολιτών.

Η εκτίμηση ψήφου

Η ταυτότητα της έρευνας:

Από geoathanas

Απάντηση

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.