Ο τουρκικός στρατός δημιούργησε μια νέα βάση στην περιοχή Jabal Al-Akrad κοντά στη βόρεια πόλη Λατάκια της Συρίας, όπως αποκάλυψε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τη Δευτέρα.

H νέα βάση προορίζεται να υπονομεύσει την κίνηση του συριακού στρατού προς την περιοχή γύρω από τα Λατάκια. Ο ακριβής αριθμός των τουρκικών βάσεων στη βόρεια Συρία δεν είναι γνωστός.

Τουρκικές πηγές ανέφεραν ότι ο στρατός έχει δημιουργήσει μια κεντρική στρατιωτική ηγεσία για τις δυνάμεις του που υπηρετούν στη Συρία με επίκεντρο την Αντιόχεια. Η ηγεσία είναι επιφορτισμένη με τη διαχείριση της συριακής επικράτειας που ελέγχεται από την Τουρκία και την προστασία του συριακού λαού που έχει υποστεί βαριές επιθέσεις από δυνάμεις του καθεστώτος. Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος, Rai Al-Youm, πιστεύει ότι αυτό το βήμα μπορεί να είναι η πρώτη κίνηση στην προσάρτηση της περιοχής από την Τουρκία.

 

Η εφημερίδα που εδρεύει στα ΗΑΕ ισχυρίστηκε ότι η Τουρκία δεν σέβεται την τουρκο-ρωσική συμφωνία σχετικά με την κλιμάκωση της έντασης στο βόρειο τμήμα της Συρίας που υπεγράφη τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους. Η κυβέρνηση των ΗΑΕ λέγεται ότι εργάζεται εναντίον της Τουρκίας σε διάφορα μέτωπα.

Από geoathanas

Αφήστε μια απάντηση

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.