Συναγερμός σήμανε στη Γερμανία μετά από επίθεση σε εκδήλωση Pride, με τον φερόμενο ως δράστη να πέφτει νεκρός από πυρά αστυνομικών κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.

Νεκρός είναι ο φερόμενος ως δράστης της χθεσινοβραδινής (25/7/2026) επίθεσης, με αυτοκίνητο εναντίον του πλήθους, που είχε συγκεντρωθεί για τον εορτασμό της αφιερωμένης στα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ Ημέρας της Οδού Christopher, μετέδωσε πριν από λίγο η Ραδιοφωνία Βερολίνου Βρανδεμβούργου rbb.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο 21χρονος Αμπντούλ Μπαλούτ, σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης στην περιοχή του Σπαντάου, στα βoρειοδυτικά όρια του Βερολίνου.

Οι αρμόδιες αστυνομικές Αρχές, εξέδωσαν μία σύντομη ανακοίνωση, μέσω της οποίας επιβεβαιώνεται και επίσημα ο θάνατος του 21χρονου δράστη. 

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

«Γύρω στις 18:00 (τοπική ώρα), ο ύποπτος για τη χθεσινή επίθεση στο πάρκο Tiergarten, εντοπίστηκε σε συγκρότημα ενοικιαζόμενων «μικρών κήπων» στην περιοχή του Σπαντάου (σσ. προάστιο στα βορειοδυτικά του Βερολίνου).

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες μας, φέρεται να όρμησε στους αστυνομικούς με κάποιο όπλο με λεπίδα, οπότε η Ειδική Ομάδα Καταδρομών (SEK) άνοιξε πυρ. Παρά τις άμεσες προσπάθειες των διασωστών, «πέθανε επιτόπου», δήλωσε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Από geoathanas

Απάντηση

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.