Έσπασε το… ρόδι ο Ελίασον και γκρέμισε το κάστρο της Τρίπολης με ένα γκολ και μια ασίστ! Αστέρας – ΑΕΚ 0-3

Ο Νίκλας Ελίασον ο Σουηδός της ΑΕΚ έκανε τα… πάντα στην Τρίπολη. Οδήγησε την ΑΕΚ σε άνετη νίκη με 3-0 σε μια έδρα που μόνο… φιλική δεν τη λες. Τι πέτυχε;

*Άνοιξε το δρόμο προς τη νίκη με γκολσ το 45+3′ έπειτα από εξαιρετική ενέργεια του Τσούμπερ.

*Στο 77′ σε εκτέλεση κόρνερ έστειλε την μπάλα στον Μοχαμάντι που μόλις είχε περάσει στον αγώνα. Με κεφαλιά «κλείδωσε» τη νίκη για την Ένωση.

*Το κερασάκι στην… τούρτα ήρθε στο 86′ από τον Τσούμπερ με πλασέ που άφησε… άγαλμα τον τερματοφύλακα του Αστέρα. ‘Ηταν η επιβεβαίωση της καλής εμφάνισης του Ελβετού.

Για να επιστρέψουμε στον Ελίασον αυτό ήταν η το πρώτο του επίσημο γκολ στην καριέρα του στην Ένωση. Το καλοκαίρι είχε σκοράρει στο φιλικό με την Τράμζονσπορ στην Τουρκία.

Παράλληλα η ΑΕΚ με τη νίκη της αυτή δεν κερδίζει απλά ένα «τρίποντο» σε μια περίοδο συνεχών αναμετρήσεων και κούρασης, αλλά και δίνει τέλος στην αρνητική παράδοση που είχε στη συγκεκριμένη έδρα. Η τελευταία της νίκη (2-1) ήταν στις 29 Νοεμβρίου 2020. Έκτοτε τρία ματς είχαν ολοκληρωθεί χωρίς νικητή (1-1, 0-0, 1-1).

Όσο για τον Αστέρα προσπάθησε να φθάσει στη νίκη, δημιούργησε ευκαιρίες, ειδικά στο α’ μέρος, είχε δοκάρι με τον Καλτσά (23′), τρία τετ- α – τετ, αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει. Κι όταν χάνεις αυτές τις ευκαιρίες απέναντι σε μια ισχυρή ομάδα δεν μπορείς να έχεις απαιτήσεις για τη νίκη. Αψυχολόγητη η ενέργεια του Καατάνο που δέχτηκε την δεύτερη κίτρινη στο 52΄ και αποβλήθηκε (η πρώτη στο 45′) φορτώνοντας με ένα επιπλέον πρόβλημα στην ομάδα του.

Κόκκινη: 52′ Καστάνο (2 κίτρινες)

Κίτρινη: 6′ Μιριτέλο, 11′ Γκρόζντανιτς, 16′ Μουνάφο, 45′ Καστάνο, 80′ Αλάγκμπε – 45′ Μάνταλος, 45+1′ Ρότα, 48′ Κάλενς.

Αστέρας Τρίπολης (Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Άλβαρες, Καστάνιο, Ζουκάνοβιτς, Γκαρθία, Μουνάφο (73′ Σουρλής), Γκρόζντανιτς (46′ Αλάγκμπε), Ρεγκίς, Καλτσάς (55′ Χριστόπουλος), Μπαρτόλο (73′ Ζουγλής), Μιριτέλο (82′ Μάντζης).
ΑΕΚ (Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Χατζισαφί (72′ λ.τρ. Μοχαμάντι), Κάλενς, Βίντα, Ρότα, Σιμάνσκι, Γιόνσον (72′ φαν Βέερτ), Τσούμπερ, Ελίασον, Μάνταλος, Αραούχο (46′ Πινέδα).

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.