Γκολ και θέαμα από τα γήπεδα ποδοσφαίρου

Στα προκριματικά του Μουντιάλ της Νότιας Αμερικής, Αργεντινή και Βραζιλία συνέχισαν με νίκες. Στα προκριματικά του Euro πανό με πολιτικό μήνυμα διέκοψε το Ρουμανία- Κόσοβο. Η Γερμανία έφτασε σε νίκη μετά από έξι μήνες, στο φιλικό 2-1 επί της Γαλλίας.

Η απόλυση του Χάνσι Φλικ από την τεχνική ηγεσία φαίνεται πως ταρακούνησε του διεθνείς της Εθνικής Γερμανίας, που πήραν νίκη ψυχολογίας στο φιλικό με τη Γαλλία στη Βεστφαλία. Με υπηρεσιακό τον Ρούντι Φέλερ οι γηπεδούχοι πήραν γρήγορο προβάδισμα με τον Μίλερ να εκτελεί με δυνατό σουτ τον Μενιάν. Στο 87ο λεπτό ο Χάβερτς βρήκε με εξαιρετική πάσα τον Σανέ, με τον εξτρέμ της Μπαγερν Μονάχου να μην χάνει την ευκαιρία για το 2-0. Στο 89’ ο Γκριεζμάν απλώς μείωσε για την Γαλλία από τα 11 βήματα. Πρώτη νίκη για τα πάντσερ μετά από 6 μήνες.

Στις νίκες επέστρεψε και η Ιταλία καθώς επικράτησε με 2-1 της Ουκρανίας στο Σαν Σίρο. Μεγάλος πρωταγωνιστής για το σύνολο του Σπαλέτι ήταν ο Φρατέζι που άνοιξε το σκορ 12′. Ο ίδιος παίκτης λίγο πριν τη συμπλήρωση του ημιώρου έκανε και το 2-0. Οι Ουκρανοί κατάφεραν μόνο να μειώσουν με τον Γιαρμολένκο στο 41′ και πλέον ισοβαθμούν στη 2η θέση με την Ιταλία και τη Βόρεια Μακεδονία στους 7 βαθμούς.

Στην αναμέτρηση της Ρουμανίας με το Κόσοβο στο Βουκουρέστι, ο διαιτητής διέκοψε τον αγώνα στο 18ο λεπτό καθώς οπαδοί των γηπεδούχων ανάρτησαν πανό που έγραφε πως το Κόσοβο είναι Σερβία, προκαλώντας την αντίδραση των φιλοξενούμενων. Το ματς ξεκίνησε μετά από 55 λεπτά, με τους Ρουμάνους να επικρατούν με δύο γκολ του Στάντσιου και του Μιχάιλα, μένοντας στη 2η θέση του ομίλου πίσω από την Ελβετία.

Νικηφόρα συνέχισαν τις υποχρεώσεις τους για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2026 Αργεντινή και Βραζιλία. Με τον Λιονέλ Μέσι να μην ξεκινά κόντρα στη Βολιβία, ο Έντσο Φερνάντες έκανε το 1-0 στο 31′. 10 λεπτά αργότερα ο Ταλιαφίκο διπλασίασε το σκορ με κεφαλιά, ενώ ο Νίκο Γκονζάλες στο 83′ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα με διαγώνιο σουτ.

Στη Λίμα του Περού, η Βραζιλία αν και είδε δύο της γκολ να ακυρώνονται ως οφσάιντ, βρήκε τη λύση στο 90 με το Μαρκίνιος για να πάρει τους τρεις βαθμούς.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.