Στρατιωτικό πραξικόπημα στη Γουινέα: Η εξουσία στα χέρια Ειδικών Δυνάμεων – Αναφορές ότι κρατείται ο πρόεδρος της χώρας

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στη Γουινέα της Αφρικής, καθώς στρατιωτικό πραξικόπημα έλαβε χώρα την Κυριακή από Ειδικές Δυνάμεις του στρατού και φέρεται πως έχουν καταλάβει την εξουσία. 

Επικεφαλής των Ειδικών Δυνάμεων, ο συνταγματάρχης Mamady Doumbouya.

Βίντεο που έχει κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο φέρεται να δείχνει τον πρόεδρο της χώρας, Αλφά Κοντέ, να έχει περικυκλωθεί από στασιαστές. Ο Κοντέ κάθεται σε έναν καναπέ, με τους στρατιώτες να τον ρωτάνε να επιβεβαιώσει ότι είναι καλά στην υγεία του και τον ίδιο να παραμένει σιωπηλός.

https://twitter.com/farah_elmne/status/1434499123550507012?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1434499123550507012%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.pronews.gr%2Fkosmos%2F1014910_stratiotiko-praxikopima-sti-goyinea-i-exoysia-sta-heria-eidikon-dynameon-anafores-oti

Με βάση νεότερες πληροφορίες, ο Κοντέ κρατείται από τον στρατό και ο συνταγματάρχης Doumbouya ανακοίνωσε τη διάλυση της κυβέρνησης, την αναστολή του Συντάγματος και το κλείσιμο των συνόρων της Γουινέας.

Νωρίτερα, το Reuters ανέφερε ότι ακούστηκαν πυροβολισμοί στο προεδρικό μέγαρο, στην πρωτεύουσα Κονακρί, ενώ εθεάθησαν πολλοί στρατιώτες και στρατιωτικά οχήματα να κυκλοφορούν στους δρόμους της χώρας. Δυνάμεις πιστές στον πρόεδρο Κοντέ ανέφεραν ότι συνέλαβαν 25 στρατιώτες που επιχείρησαν να εισβάλουν στο προεδρικό μέγαρο.

 

Τοπικά μέσα αναφέρουν ότι ο στρατός έχει μπλοκάρει τους δρόμους 50 χιλιόμετρα έξω από το Κονακρί.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.