Διακοπές για σκι στην Αφρική

Διακοπές στην Αφρική για τους περισσότερους σημαίνει φωτογραφίες κάτω από τον καυτό ήλιο, σε παραλίες με φοινικόδεντρα ή από κοπάδια αγρίων ζώων που καλπάζουν στη σαβάνα. Λίγοι σκέφτονται το σκι.

Ωστόσο, η ήπειρος έχει πέντε οροσειρές με αρκετό εποχικό χιόνι για να δημιουργήσει πίστες, εκ των οποίων δύο φιλοξενούν υποτυπώδη χιονοδρομικά κέντρα.

REUTERS/SUMAYA HISHAM

Βυθισμένο στην εκπληκτική περιοχή Ντράκενσμπουργκ της Νότιας Αφρικής, ένα τέτοιο θέρετρο στο ορεινό βασίλειο του Λεσότο προσελκύει τουρίστες που αναζητούν έναν πιο περιπετειώδη προορισμό για σκι – παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των επισκεπτών έχει μειωθεί δραστικά εξαιτίας του Covid -19.

«Η Αφρική είναι μία που ούτε καν σκέφτεται κάποιος για σκι. Νομίζω ότι αυτό είναι που πραγματικά εκπλήσσει τους περισσότερους ανθρώπους», δήλωσε ο εκπαιδευτής του snowboard Χόουπ Ραμοκότγιο στο Reuters TV, καθώς γλιστρούσε σε ένα κομμάτι χιονιού με τη σανίδα του.

REUTERS/SUMAYA HISHAM

«Ναι, δεν έχει πολύ χιόνι», είπε, ρίχνοντας μια ματιά πάνω από τον ώμο του σε γυμνούς καφέ λόφους πέρα από μια μοναχική λευκή πλαγιά. «Αλλά οι άνθρωποι έρχονται εδώ και διασκεδάζουν πάρα πολύ. Για μένα που είμαι ντόπιος, δεν χρειάζεται να πάω αλλού γιατί κάνω διακοπές εδώ».

Όπως και με άλλους τουριστικούς προορισμούς, η πανδημία του Covid -19 – και οι αυστηροί ταξιδιωτικοί περιορισμοί που επιβάλλονται παγκοσμίως – έχει μειώσει δραστικά τον αριθμό των επισκεπτών.

REUTERS/SUMAYA HISHAM

Δεν ήρθε σχεδόν κανένας πέρυσι και φέτος εξακολουθούν να είναι μόνο από τους συνήθως 17.000 επισκέπτες, δήλωσε ο ιδιοκτήτης του σχεδόν δύο δεκαετιών Afriski Resort, Πιέτερ Πάιπερ.

Ο περιφερειακός κόμβος της Νότιας Αφρικής έχει πληγεί πολύ από την πανδημία, με 2,64 εκατομμύρια καταγεγραμμένα κρούσματα κορωνοϊού και βρίσκεται στις κόκκινες λίστες των περισσότερων χωρών.

REUTERS/SUMAYA HISHAM

«Ήταν κάτι πολύ διαφορετικό. Τα γόνατα και τα πόδια μου πονάνε … αλλά ήταν ιδιαίτερα διασκεδαστικό», δήλωσε ο Κέβιν Κάβα, ένας σκιέρ από τη Γκάνα που ζει στο Κέιπ Τάουν και δοκίμασε για πρώτη φορά την πίστα.

naftemporikigr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.