Τανζανία: Πυροβολισμοί και νεκροί κοντά στη γαλλική πρεσβεία

Τρεις αστυνομικοί και ένας ιδιωτικός φρουρός ασφαλείας σκοτώθηκαν σήμερα, σε ανταλλαγή πυρών με έναν ένοπλο, σε μικρή απόσταση από την πρεσβεία της Γαλλίας, στην οικονομική πρωτεύουσα της Τανζανίας, το Νταρ ες Σαλάμ.

Ο δράστης, τα κίνητρα του οποίου προς το παρόν παραμένουν αδιευκρίνιστα, σκοτώθηκε από αστυνομικούς.

Ο επικεφαλής των επιχειρήσεων της αστυνομίας, Λιμπεράτους Σάμπας, είπε ότι άλλοι έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν από τα πυρά. «Οι κάτοικοι πρέπει να παραμείνουν ψύχραιμοι όσο ερευνούμε αυτήν την υπόθεση», πρόσθεσε.

Η πρόεδρος της Τανζανίας Σαμία Σουλούχου Χασάν συλλυπήθηκε τις οικογένειες των αστυνομικών, δηλώνοντας σοκαρισμένη από τον θάνατό τους.

Σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, η αυθεντικότητα του οποίου ωστόσο δεν είναι εφικτό να επαληθευτεί ακόμη, φαίνεται η πύλη της γαλλικής πρεσβείας, ένας άνδρας να στέκει απ’ έξω και ακούγονται πυροβολισμοί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στα πλάνα που μετέδωσε η τανζανική τηλεόραση, αστυνομικοί με αλεξίσφαιρα γιλέκα διακρίνονται να τυλίγουν ένα άψυχο σώμα, έξω από την πρεσβεία, για να το απομακρύνουν από το σημείο

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.