Debate Μπάιντεν – Τραμπ: «Τα πήγαμε καλά» λέει ο πρόεδρος των ΗΠΑ – Τι δείχνει δημοσκόπηση

Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε μετά την ολοκλήρωση του debate με τον Ντόναλντ Τραμπ ότι «τα κατάφερε καλά», ενώ οι αντιδράσεις για την επίδοση του δημοκρατικού προέδρου είναι πολύ πιο συγκρατημένες μέχρι και στο στρατόπεδό του.

«Πιστεύω πως τα καταφέραμε καλά», δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν όταν, φεύγοντας από το ντιμπέιτ, σταμάτησε σ’ ένα εστιατόριο της Τζόρτζια όπου είχαν συγκεντρωθεί υποστηρικτές του για να το παρακολουθήσουν. Ο Αμερικανός πρόεδρος πρόσθεσε πως είναι «δύσκολο να συζητάς με έναν ψεύτη».

«Καταθλιπτική η εμφάνισή τους στο debate»

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ είπε ότι πιστεύει ότι οι επιδόσεις του Προέδρου Τζο Μπάιντεν και του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στο προεδρικό ντιμπέιτ του CNN την Πέμπτη θα «αφήσουν πολλούς Αμερικανούς σε κατάθλιψη» σχετικά με τους υποψηφίους των μεγάλων κομμάτων που οδεύουν στις εκλογές του Νοεμβρίου.

«Νομίζω ότι ήταν μια καταθλιπτική έκθεση», είπε. «Έχουμε λαμπρούς, λαμπρούς ανθρώπους σε αυτή τη χώρα, και σπουδαίους καινοτόμους και στοχαστές, και ήταν κάπως –είναι απογοητευτικό να πούμε ότι αυτό είναι, ξέρετε – ότι είναι πραγματικά το καλύτερο που μπορούμε να καταλήξουμε».

Δημοσκόπηση CNN: Περίπου 8 στους 10 λένε ότι το debate δεν είχε καμία επίδραση στην επιλογή τους για πρόεδρο

Περίπου 8 στους 10 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους που παρακολούθησαν τη συζήτηση (81%) λένε ότι δεν είχε καμία επίδραση στην επιλογή τους για πρόεδρο, σύμφωνα με δημοσκόπηση του CNN. To 14% είπε ότι τους έκανε να αναθεωρήσουν αλλά δεν άλλαξαν γνώμη, ενώ το 5% είπε ότι άλλαξε γνώμη για το ποιον να ψηφίσουν.

Περίπου ίσα μερίδια των υποστηρικτών του Τζο Μπάιντεν και του Ντόναλντ Τραμπ είπαν ότι η συζήτηση είχε αλλάξει την άποψή τους.

Οι απόψεις όσων παρακολούθησαν το debate για τον Μπάιντεν μειώθηκαν ελαφρώς μετά τη συζήτηση: Μόλις το 31% τον έβλεπε θετικά, σε σύγκριση με το 37% σε μια έρευνα με τους ίδιους ψηφοφόρους που πραγματοποιήθηκε πριν από τη συζήτηση. Αντίθετα, το 43% των παρατηρητών του ντιμπέιτ έβλεπε τον Τραμπ θετικά, παρόμοιο με το 40% που είχε θετικές απόψεις για αυτόν πριν από την εκδήλωση της Πέμπτης.

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης αντικατοπτρίζουν τις απόψεις της συζήτησης μόνο μεταξύ εκείνων των ψηφοφόρων που συντονίστηκαν και δεν αντιπροσωπεύουν τις απόψεις του πλήρους ψηφοφόρου κοινού – όσον αφορά τα δημογραφικά τους στοιχεία, τις πολιτικές τους προτιμήσεις ή το επίπεδο προσοχής που δίνουν στην πολιτική. Οι παρατηρητές του debate στη δημοσκόπηση ήταν 5% πιο πιθανό να είναι ευθυγραμμισμένοι με τους Ρεπουμπλικάνους παρά με τους Δημοκρατικούς, δημιουργώντας ένα κοινό που ήταν ελαφρώς πιο προσανατολισμένο στο GOP από όλους τους εγγεγραμμένους ψηφοφόρους σε εθνικό επίπεδο.

Μεταξύ αυτών των παρατηρητών της συζήτησης, το 48% λέει ότι θα σκεφτόταν να ψηφίσει μόνο υπέρ του Τραμπ, το 40% ότι θα σκεφτόταν να ψηφίσει μόνο τον Μπάιντεν, το 2% ότι εξετάζει και τους δύο υποψηφίους και το 11% ότι δεν σκέφτεται να ψηφίσει είτε.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.