Χερσώνα: Με «μανιτάρι» τυλίχτηκαν τα συντρίμμια ουκρανικού αρχηγείου μετά το χτύπημα από θερμοβαρική βόμβα ODAB-1500

Ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο «Χ» καταγράφει τη στιγμή που μία ρωσική κατευθυνόμενη βόμβα ODAB 1500 διαλύει ένα κτίριο με Ουκρανούς στην περιοχή της Χερσώνας.  

Η βόμβα ODAB-1500 είναι ένα θερμοβαρικό όπλο, το οποίο χρησιμοποιείται εκτεταμένα από τη ρωσική Αεροπορία στην Ουκρανία για καταστροφή οχυρώσεων και υπόγειων θέσεων.

Το θερμοβαρικό όπλο, γνωστό και ως βόμβα αερολύματος ή εκρηκτικό καύσιμο αέρος ή βόμβα κενού, είναι τύπος εκρηκτικού που χρησιμοποιεί οξυγόνο από τον περιβάλλοντα αέρα για να δημιουργήσει έκρηξη υψηλής θερμοκρασίας.

Στην πράξη, το ωστικό κύμα που συνήθως παράγεται από αυτά τα όπλα διαρκεί σημαντικά περισσότερο από αυτό ενός συμβατικού συμπυκνωμένου εκρηκτικού.

Αυτό μπορεί να εκτοξευθεί ως πύραυλος ή να ριφθεί από αεροπλάνο ως βόμβα.

Η αρχική εκρηκτική γόμωση πυροδοτείται καθώς χτυπά τον στόχο του, ανοίγοντας το δοχείο και διασκορπίζοντας το μείγμα καυσίμου ως νέφος.

Οι Ρώσοι πολεμούν έναν πόλεμο, αφοσιώνοντας όχι μόνο τις τεχνολογικές αλλά και τις ψυχικές τους δυνατότητες για να νικήσουν έναν δύσκολο αντίπαλο σαν την Ουκρανία όπως διακρίνεται και στο βίντεο.

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.