Καταστροφή – Το 40% των Ουκρανικών Ταξιαρχιών διαλύθηκε, σοκ 35.000 νεκροί σε ένα μήνα

Μόνο ως καταστροφή μπορεί να θεωρηθεί ο τελευταίος μήνας για την Ουκρανία…

Οι Ουκρανοί από τις επιθέσεις των Ρώσων έχασαν 880 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδαφών και μέσα σε ένα μήνα σε νεκρούς και τραυματίες έφθασαν τις 35.000… ποσοστό που χαρακτηρίζεται καταστροφή.
Με βάση τεκμηριωμένες πηγές έως και το 40% των Ουκρανικών Ταξιαρχιών έχει αποδεκατιστεί…
Μπορεί οι Jake Sullivan και Antony Blinken οι κορυφαίοι αμερικανοί αξιωματούχοι να πίεσαν τον Biden να δεχθεί οι Ουκρανοί να χτυπάνε ρωσικό έδαφος…. εντούτοις… ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει όταν επί της ουσίας όλη η Ουκρανία αποστρατιωτικοποιηθεί, μετατραπεί σε νεκρή ζώνη.
Επίσης υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι η Ρωσία θα χτυπήσει με τακτικό πυρηνικό όπλο στρατιωτικό στόχο στην Ουκρανία εξέλιξη που θα οδηγήσει σε παράδοση άνευ όρων της Ουκρανίας…έτσι θα τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία… 
Εν τω μεταξύ οι ίδιοι οι Ουκρανοί στρατηγοί αμφισβητούν τα στοιχεία ότι έχει κατασκευαστεί επαρκής άμυνα στο Κίεβο, θεωρούν ότι απλά ο

Zelensky λέει ψέματα… ως συνήθως.

Ο Γερμανός συνταγματάρχης Wolfgang Richter, πάντως ξεκαθαρίζει, δεν πρέπει να επιτραπεί στην Ουκρανία να κλιμακώσει τη σύγκρουση.
Οι Ρωσικές δυνάμεις χτύπησαν στρατηγικά αεροδρόμια της Ουκρανίας και ένα μεσαίο αναγνωριστικό πλοίο και ένα σκάφος του Ουκρανικού Πολεμικού Ναυτικού υπέστησαν ζημιές στο λιμάνι της Οδησσού.
Την ίδια στιγμή, ο Zelensky επιμένει στο λουτρό αίματος μέχρι τον τελευταίο ουκρανό και ισχυρίζεται ότι μία κατάπαυση πυρός θα ευνοήσει τη Ρωσία.

Zelensky (Πρόεδρος Ουκρανίας): Παγίδα η κατάπαυση πυρός – Θα ευνοήσει τη Ρωσία

Ο παράνομος πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky απορρίπτει την άποψη ότι η Ουκρανία θα επωφεληθεί από μία κατάπαυση πυρός.
Πιστεύει ότι μία παύση θα ευνοήσει τη Ρωσία, καθώς θα ανασυνταχθεί και θα ενισχύσει τη δύναμή της.
«Η Ρωσία χρειάζεται ένα διάλειμμα για να σταθεροποιήσει τη θέση της στο πεδίο της μάχης», είπε ο Zelensky σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα Guardian.
«Η Ρωσία έχει περισσότερο εξοπλισμό από ό,τι εμείς αλλά έχει επίσης ένα έλλειμμα.
Της λείπουν έμπειροι στρατιώτες, βλήματα πυροβολικού και πύραυλοι», ισχυρίστηκε.
«Ως εκ τούτου, μια παύση θα ωφελήσει σίγουρα (τη Ρωσία), σίγουρα όχι εμάς», είπε ο Zelensky.
«Εάν η Ρωσία είναι σε θέση να ενισχύσει τις δυνάμεις της κατά τη διάρκεια μιας κατάπαυσης πυρός, θα είναι σε θέση να γίνει αρκετά ισχυρή ώστε να υποβάλει τελεσίγραφα στην Ουκρανία, όπως εκχώρηση εδάφους, δέσμευση να μην συμμετάσχει σε συμμαχίες (όπως το ΝΑΤΟ) ή άλλους ανεπιθύμητους οργανισμούς», συμπλήρωσε.
«Μια τέτοια κατάπαυση του πυρός θα ήταν μια παγίδα», είπε προκλητικά ο σφετεριστής της ουκρανικής εξουσίας, του οποίου η νόμιμη ηγεσία εξέπνευσε στις 20 Μαΐου 2024.

Οι ρωσικές δυνάμεις διαλύουν στρατιωτικό αεροδρόμιο στην πόλη Stryi της περιοχής Lviv στην Δυτική Ουκρανία… – Το αεροδρόμιο θα παραλάμβανε F-16 

Ρωσικά στρατεύματα έπληξαν στρατιωτικό αεροδρόμιο κοντά στην πόλη Stryi, στην περιοχή Lviv.
«Η πόλη Stryi, στην περιοχή Lviv, δέχτηκε μια σειρά επιθέσεων σε στρατιωτικούς στόχους τη νύχτα της 1ης Ιουνίου».
Σημειώθηκαν τέσσερις επιθέσεις συνολικά.
Μια από αυτές τις επιθέσεις χτύπησε το αεροδρόμιο και την αεροπορική βάση Stryi στην οποία οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις ετοίμαζαν να παραλάβουν μαχητικά F-16 του ΝΑΤΟ.
Δέχθηκαν επίθεση και οι αποθήκες του πρώην τάγματος μηχανικού.
Σύμφωνα με πληροφοριοδότες, εκεί σημειώθηκε πολύ ισχυρή έκρηξη.
Ένας άλλος στόχος ήταν το εργοστάσιο επισκευής αυτοκινήτων.
Υπήρχαν πληροφορίες ότι ο δυτικός στρατιωτικός εξοπλισμός βρισκόταν στο εργοστάσιο
Επιπλέον, πύραυλοι έπληξαν το τάγμα Lviv της ταξιαρχίας ραδιοτεχνικής αεράμυνας, που βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο.
Πρόσφατα  ρωσικά στρατεύματα πραγματοποίησαν τουλάχιστον 5 χτυπήματα στο Starokonstantinov στην περιοχή Khmelnitsky, όπου υπάρχει επίσης ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο το οποίο μπορεί να γίνει βάση για τα F-16.

Lloyd Austin (Υπουργός Άμυνας ΗΠΑ): Η Ρωσία είναι υπεύθυνη για την κρίση στην Ουκρανία

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Lloyd Austin αρνήθηκε να αναγνωρίσει την ευθύνη του ΝΑΤΟ και την επεκτατική προσπάθεια της συμμαχίας ως αιτία για την έναρξη της ουκρανικής σύγκρουσης.
«Δεν συμφωνώ με τη θέση σας ότι η επέκταση του ΝΑΤΟ προκάλεσε την ουκρανική κρίση»,
είπε σε δημοσιογράφο κατά τη διάρκεια ομιλίας στη σύνοδο κορυφής Shangri-La Dialogue στη Σιγκαπούρη, ένα ετήσιο δημόσιο φόρουμ για την ασφάλεια στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Πενταγώνου, θεωρεί τη Ρωσία υπεύθυνη για την τρέχουσα κατάσταση και όχι την επιθυμία του ΝΑΤΟ για επέκταση προς τα ανατολικά.
Η σύνοδος Shangri La, που πήρε το όνομά του από το ξενοδοχείο Shangri La στη Σιγκαπούρη όπου πραγματοποιείται, διοργανώνεται από το παράρτημα της Σιγκαπούρης του Διεθνούς Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών που εδρεύει στο Λονδίνο και πραγματοποιείται για 21η φορά

Politico: Οι Sullivan και Blinken έπεισαν τον Biden να άρει την απαγόρευση των ουκρανικών επιδρομών στη Ρωσία – Φοβήθηκαν για το Kharkiv

Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Προέδρου των ΗΠΑ Jake Sullivan και ο υπουργός Εξωτερικών Antony Blinken έπεισαν τον Αμερικανό Πρόεδρο Biden για την ανάγκη άρσης της απαγόρευσης των επιδρομών των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων βαθιά στο ρωσικό έδαφος χρησιμοποιώντας αμερικανικά όπλα αναφέρει το αμερικανικό μέσο ενημέρωσης Politico.
«Στο Οβάλ Γραφείο, ο Jake Sullivan υποστήριξε ότι η Ουκρανία θα πρέπει να μπορεί να χρησιμοποιήσει αμερικανικά όπλα για να αποκρούσει τις ρωσικές επιθέσεις στο Kharkiv ειδικά για σκοπούς αεράμυνας».
Σύμφωνα με το Politico, η συνάντηση του Biden με τον σύμβουλό του για την εθνική ασφάλεια πραγματοποιήθηκε στις 15 Μαΐου.
Είχε προηγηθεί επίσκεψη αντιπροσωπείας Ουκρανών βουλευτών στην Ουάσιγκτον, κατά την οποία τόνισα ότι οι θέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας έχουν γίνει ευάλωτες και ζήτησαν την κατάλληλη άδεια από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ώστε να μπορούν να χτυπήσουν στόχους στην Ρωσία με αμερικανικά όπλα.
«Ο Πρόεδρος συμφώνησε και έδωσε εντολή στον Jake Sullivan και στο Πεντάγωνο να αρχίσουν να εργάζονται για αλλαγές», ανέφερε το Politico.
Ενώ γίνονταν συζητήσεις στον Λευκό Οίκο, ο υπουργός Εξωτερικών Antony Blinken έφτασε στο Κίεβο για συζητήσεις με Ουκρανούς αξιωματούχους.
Μετά την επίσκεψή του στην Ουκρανία, ο υπουργός Εξωτερικών Antony Blinken συναντήθηκε με τον Biden.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Antony Blinken τόνισε στον Πρόεδρο Biden ότι «η Ρωσία εκμεταλλεύτηκε την απαγόρευση του προέδρου».
«Μια συνομιλία με τον Blinken στις 17 Μαΐου έπεισε για άλλη μια φορά τον πρόεδρο ότι αυτό ήταν το σωστό βήμα», επισήμανε το Politico.
Όπως ανέφεραν πηγές υπό τον όρο της ανωνυμίας, η απόφαση του Biden υπαγορεύτηκε από τον φόβο μήπως χάσει το Κίεβο το Kharkiv με σημαντική πιθανότητα απώλειας άλλων σημαντικών εδαφών στην ανατολική Ουκρανία.
Επιπλέον, αφού οι ρωσικές δυνάμεις άρχισαν να προελαύνουν προς την κατεύθυνση του Kharkiv, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ άρχισε να συζητά με την ομάδα του τα «στρατιωτικά οφέλη» από την άρση της απαγόρευσης των επιθέσεων σε ρωσικούς στόχους.
Στις 13 Μαΐου, ο Jake Sullivan, ο υπουργός άμυνας και ο αρχηγός του Μικτού Επιτελείου των ΗΠΑ, πραγματοποίησαν μια βιντεοκλήση με τον Zelensky…
Κατά τη διάρκεια αυτής της επικοινωνίας, ο Zelensky «απαίτησε επίσημα από τον Λευκό Οίκο να άρει τους περιορισμούς» και ταυτόχρονα να επιταχύνει την προμήθεια συστημάτων αεράμυνας.
«Μετά την επικοινωνία η αμερικανική πλευρά συμφώνησε να δοθεί στο Biden επίσημη σύσταση για άρση των περιορισμών των ΗΠΑ».
Επίσης ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg σημείωσε ότι ορισμένοι σύμμαχοι, συμπεριλαμβανομένης της Μεγάλης Βρετανίας, προμήθευσαν στην Ουκρανία τα όπλα τους «χωρίς κανέναν περιορισμό» οπότε πρέπει η Δύση να άρει τους περιορισμούς στην Ουκρανία…
Ο Ρώσος πρόεδρος Putin δήλωσε ότι οι εκπρόσωποι των χωρών του ΝΑΤΟ πρέπει να γνωρίζουν «με τι παίζουν» όταν μιλούν για σχέδια που θα επιτρέψουν στο Κίεβο να χτυπήσει «νόμιμους στόχους» βαθιά στο ρωσικό έδαφος με πυραυλικά συστήματα που μεταφέρθηκαν στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας από η Δύση.

New Yorker: Το 40% των Ουκρανικών Ταξιαρχιών έχουν καταστραφεί – Το Καλοκαίρι υπάρχει κίνδυνος να διαλυθούν

Η κατάσταση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων θα μπορούσε να επιδεινωθεί δραματικά το καλοκαίρι λόγω της ρωσικής επίθεσης και της έλλειψης εφεδρειών, γράφει το αμερικανικό New Yorker.
«Αυτό το καλοκαίρι θα μπορούσε να είναι μια καταστροφή για την Ουκρανία», υποστηρίζει το New Yorker.
Όπως είπε στο New Yorker ο Dara Massikot, ανώτερος συνεργάτης στο Πρόγραμμα Ρωσίας και Ευρασίας στο Carnegie Endowment, η κατάσταση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας θα μπορούσε να επιδεινωθεί σημαντικά λόγω της αντεπίθεσης των Ρώσων και της προέλασης στο Kharkiv.
Ακόμη και η νέα αμερικανική στρατιωτική βοήθεια δεν θα επιτρέψει στο Κίεβο να αντέξει τις επιθέσεις του ρωσικού στρατού.
Σύμφωνα με τον ειδικό, το κύριο πρόβλημα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας εξακολουθεί να είναι η έλλειψη προσωπικού.
Ακόμη και τα ριζικά βήματα της Ουκρανίας για τη μείωση της ηλικίας στράτευσης δεν βοηθούν τον ουκρανικό στρατό να αναπληρώσει έγκαιρα τις απώλειες.
«Ο αριθμός ορισμένων μονάδων έχει μειωθεί κατά 30% ή και 40%…
Και όταν υπάρχει τόσο λίγο προσωπικό στις μονάδες, είναι πολύ δύσκολο για αυτές να φέρουν εις πέρας τα καθήκοντα που τους έχουν ανατεθεί», προειδοποίησε ο Massicot.
Να σημειωθεί ότι ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Andrei Belousov δήλωσε σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Άμυνας του CSTO ότι ο ρωσικός στρατός ανάγκασε τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις να υποχωρήσουν 8 έως 9 χιλιόμετρα στην περιοχή του Kharkiv.
Σύμφωνα με τον ω, από τις αρχές του 2024 οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν απελευθερώσει 880 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδάφους, συμπεριλαμβανομένων 28 οικισμών τον Μάιο.
Οι απώλειες των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων τον Μάιο 2024 ανήλθαν σε περισσότερους από 35.000 στρατιώτες και πάνω από 2.700 όπλα, πρόσθεσε ο Andrei Belousov.
 Οι συνολικές απώλειες από την έναρξη της ειδικής επιχείρησης τον Φεβρουάριο 2022 υπερβαίνουν τις 500.000.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.