Αίτημα για έγκριση σε ΗΠΑ και Ευρώπη καταθέτει η Μoderna – 94,1% αποτελεσματικότητα

Αίτημα για έγκριση σε ΗΠΑ και Ευρώπη καταθέτει η Μoderna – 94,1% αποτελεσματικότητα

Αίτημα για επείγουσα έγκριση του εμβολίου της κατά του κορονοϊού στις αμερικανικές και τις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές Αρχές ανακοίνωσε πως θα καταθέσει σήμερα η αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Moderna, με βάση τα συνολικά αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών της Φάσης 3 που δείχνουν ότι το εμβόλιο έχει αποτελεσματικότητα 94,1% και δεν υπάρχουν σοβαρές ανησυχίες για την ασφάλειά του.

Σύμφωνα με το Reuters, η Moderna ανακοίνωσε επίσης ότι έχει ποσοστό επιτυχίας 100% στην πρόληψη προσβολής από βαριάς μορφής νόσο.

Η κατάθεση του αιτήματος, θέτει το εμβόλιο της Moderna ως το δεύτερο εμβόλιο κατά του κορονοϊού, που ενδέχεται να λάβει άδεια στις ΗΠΑ, φέτος.

«Πιστεύουμε ότι έχουμε ένα εμβόλιο που είναι πολύ αποτελεσματικό. Τώρα πια έχουμε τώρα τα δεδομένα για να το αποδείξουμε », δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Moderna, Dr. Tal Zaks, σε τηλεφωνική συνέντευξη.

«Περιμένουμε να διαδραματίσουμε σημαντικό ρόλο στην ανατροπή αυτής της επιδημίας».

Ο ίδιος δήλωσε ότι φορτίστηκε συναισθηματικά όταν είδε το αποτέλεσμα 94,1% το Σαββατοκύριακο: «Ήταν η πρώτη φορά που επέτρεψα στον εαυτό μου να κλάψει».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.