Παράνομες όλες τις συμφωνίες Λιβύης – Τουρκίας!

Παράνομες όλες τις συμφωνίες Λιβύης – Τουρκίας!

Παράνομες όλες τις συμφωνίες Λιβύης – Τουρκίας!

Χαστούκι στην Τουρκια από τον Καμέλ Αλ Μαράσα, τον πολιτικό αναλυτή που δήλωσε, την Κυριακή, ότι οι στρατιωτικές συμφωνίες που υπέγραψαν ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Προεδρίας της μη εγκεκριμένης κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας, Φαγιέζ αλ Σάρατζ, με την Τουρκία δεν διαθέτουν τη νομική βάση και παραβιάζουν τους συνταγματικούς κανόνες που διέπουν τη Λιβύη, υποδεικνύοντας ότι δεν έχουν επικυρωθεί από το Κοινοβούλιο, καθώς είναι και οι δύο έκνομοι.

Ο Αλ Μαράσα πρόσθεσε, σε μια ανακοίνωση στον Τύπο, ότι αυτές οι συμφωνίες έχουν μετατραπεί σε εργαλείο που οι Τούρκοι χρησιμοποιούν για να εισβάλουν και να παρεμβαίνουν στις υποθέσεις της Λιβύης και να σαμποτάρουν οποιαδήποτε συναίνεση, όπως συμβαίνει τώρα, αναφερόμενος στην προσπάθεια της Άγκυρας να σαμποτάρει αυτό που έχει επιτύχει η στρατιωτική επιτροπή 5 + 5, δυτικής και ανατολικής Λιβύης.

9614E1BF 5154 482D 8808 79F4079B1F1F

Ο Αλ Μαράσα πρόσθεσε ότι η Τουρκία αμφισβητεί τη διεθνή κοινότητα και τις στρατιωτικές συμφωνίες και προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τις τοπικές πολιτοφυλακές για να σαμποτάρει τις εγχώριες και διεθνείς προσπάθειες για εξεύρεση πολιτικής λύσης, επισημαίνοντας ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εκμεταλλεύεται τη διεθνή σύγχυση και την έλλειψη αποτρεπτικής πίεσης να συνεχίσει να παρεμβαίνει στη Λιβύη.

Πρόσθεσε ότι η περιφερειακή αποτροπή, «αναφερόμενη στις αιγυπτιακές προειδοποιήσεις», κατάφερε να συγκρατήσει τις στρατιωτικές του φιλοδοξίες της Τουρκίας για τον έλεγχο της Ημισελήνου του Πετρελαίου, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να συνεχίσει να καταλαμβάνει τη βορειοδυτική Λιβύη.

C94B3842 FF8C 4FE5 A69F F37334007A90

Όσον αφορά τις πρόσφατες δηλώσεις της Τουρκίας ότι θα παραμείνει στη Λιβύη, ο Αλ Μαράσα επιβεβαίωσε ότι μια αλλαγή στη θέση της νέας αμερικανικής διοίκησης και η επίτευξη συναίνεσης με την Ευρώπη σχετικά με το θέμα της Λιβύης αρκεί για τον περιορισμό του ρόλου της Άγκυρας και τον τερματισμό των ανατρεπτικών περιπετειών του Ερντογάν, εκτός από την πίεση και την ενοποίηση των γειτονικών χωρών, οι οποίες θα αναγκάσουν τον Τούρκο πρόεδρο να φύγει και να υποχωρήσει την επεκτατική του πολιτική.

L24

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.