Χαλάρωση του lockdown σε τρία στάδια στη Γαλλία

Χαλάρωση του lockdown σε τρία στάδια στη Γαλλία. Χαλάρωση του lockdown θα επιχειρήσει η Γαλλία τις ερχόμενες εβδομάδες, κάτι το οποίο θα γίνει σε τρία στάδια. Την Τρίτη ο Γαλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θα απευθύνει διάγγελμα για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα.

Τι αναμένεται να πει στο διάγγελμα του ο Μακρόν, σύμφωνα με συνέντευξή του στην εφημερίδα Journal Du Dimanche

Ο Γάλλος Πρόεδρος δεν θα ανακοινώσει λήξη της καραντίνας. Το επίπεδο διασποράς του ιού στη χώρα είναι ίδιο με την περίοδο που ξεκίνησε η απαγόρευση κυκλοφορίας. Θα θέσει ορίζοντα τριών σταδίων:

– 1/12 θα ανοίξουν εμπορικά καταστήματα, εκκλησίες

– Πριν από τις διακοπές Χριστουγέννων ελεύθερες μετακινήσεις

– Από 1/1/21 ανοιχτά μπαρ/εστιατόρια

Χαλάρωση του lockdown σε τρία στάδια στη Γαλλία. Ο Εμανουέλ Μακρόν τάσσεται υπέρ της υποχρεωτικής απομόνωσης των θετικών στον κορονοϊό και των επαφών τους.

Σχετικά με τα εμβόλια, η Γαλλία έχει υπογράψει τρία συμβόλαια, άλλα 3 βρίσκονται υπό τελική διαπραγμάτευση και άλλα σε συζήτηση με μέσο όρο 30 εκ. δόσεις ανά συμβόλαιο. Το ερώτημα που τίθεται είναι αν θα καταστεί υποχρεωτικό ή όχι το εμβόλιο. Την απάντηση θα τη γνωρίζουν οι γαλλικές αρχές όταν θα ενημερωθούν για τη σύσταση των εμβολίων.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.