Δυνατή Ελλάδα

Από πότε η γερμανική μυστική υπηρεσία BND με Τούρκο υπαρχηγό παρακολουθεί όλες τις χώρες της ευρωπαϊκής ένωσης;

Εδώ και λίγα χρόνια, (ίσως και περισσότερα), η γερμανική μυστική υπηρεσία, BND, έχει στήσει ένα τεράστιο σύστημα παρακολουθήσεων και υποκλοπής συνομιλιών ανωτέρων και ανώτατων κρατικών παραγόντων σε όλες σχεδόν τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ που έρχεται από την Τουρκία και συγκεκριμένα από το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, DHA και δημοσιεύτηκε στην τουρκική επιθεώρηση, AktıifHaber.

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις αυτές, από το 2013 όταν είχε αποκαλυφτεί το σκάνδαλο της CIA που παρακολουθούσε τις ευρωπαϊκές χώρες και την Γερμανία, η Μέρκελ, (παλιά πράκτορας της Στάζυ), είχε δώσει την εντολή να οργανωθεί από την γερμανική μυστική υπηρεσία, BND, ένα αντίστοιχο και ευρύτερο σύστημα παρακολουθήσεων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και άλλων χωρών που ανήκουν στο ΝΑΤΟ.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, στον στόχαστρο της μεγαλύτερης γερμανικής μυστικής υπηρεσίας είχαν μπει τρεις χιλιάδες τριακόσια επώνυμα άτομα με υψηλές κρατικές θέσεις στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, τα οποία παρακολουθούνται συστηματικά από τις γερμανικές μυστικές υπηρεσίες.

Γι την καλύτερη οργάνωση αυτού του διχτύου παρακολούθησης, είχαν διατεθεί όλα τα μέσα της γερμανικής τεχνολογίας, δορυφορικές δυνατότητες, καθώς και άνθρωποι των media στις χώρες που γίνονται οι παρακολουθήσεις σε άτομα που έχουν αξιολογηθεί σαν «σημαντικοί»
αλλά και «επικίνδυνοι» για την γερμανική ασφάλεια, χωρίς φυσικά να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες.

Εντωμεταξύ και αυτό θα πρέπει να του δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή, σύμφωνα και με το γερμανικό περιοδικό Alman Focus, ο νέος υπαρχηγός της Ομοσπονδιακής Μυστικής Υπηρεσίας της Γερμανίας, είναι ο Sinan Selen, τουρκικής καταγωγής, ο οποίος υπηρετεί στην υπηρεσία από το 2000 ενώ από το 2006 είχε αναλάβει το Τμήμα Καταπολέμησης, (βλέπε προστασίας), της Τρομοκρατίας και όπως αναφέρεται είχε διακριθεί στο νέο αυτό πόστο.

Εκεί όμως που διακρίθηκε ιδιαίτερα, όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, είναι στις δολοφονίες στην Γερμανία Τούρκων ισλαμιστών εξιχνιάζοντας και συλλαβαίνοντας τους δράστες, οι οποίοι ανήκαν σε οργανώσεις που δεν θέλουν την Γερμανία να πέφτει στα δίχτυα του Ισλάμ και της τουρκικής προπαγάνδας. Με λίγα λόγια «βούτυρο» στο ψωμί της ισλαμιστικής νεοοθωμανικής Τουρκίας αλλά και του ίδιου του Ερντογάν, και αυτός ο άνθρωπος θα πρέπει να «παρακολουθεί» και την χώρα μας.

Σίγουρα όλες οι αποκαλύψεις αυτές δίνουν άλλη μια σκοτεινή διάσταση αυτής της περίφημης Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

*Ο Νίκος Χειλαδάκης είναι Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.