Εκλογές ΗΠΑ: Οι Ρεπουμπλικανοί αναζητούν 60 εκατ. δολάρια για τις προσφυγές του Τραμπ

Το προεκλογικό επιτελείο του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και οι Ρεπουμπλικάνοι αναζητούν δωρητές, καθώς επιδιώκουν να συγκεντρώσουν τουλάχιστον 60 εκατομμύρια δολάρια για να χρηματοδοτήσουν τις προσφυγές του Αμερικανού προέδρου στη δικαιοσύνη σχετικά με τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών, δύο πηγές ενήμερες για το θέμα είπαν σήμερα στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Το επιτελείο του Ρεπουμπλικανού δισεκατομμυριούχου κατέθεσε αγωγές σε διάφορες πολιτείες μετά την εκλογική αναμέτρηση της Τρίτης εναντίον του Δημοκρατικού πρώην αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν.

«Θέλουν 60 εκατομμύρια δολάρια», δήλωσε ένας Ρεπουμπλικανός δωρητής, που έλαβε σχετική πρόκληση από το επιτελείο του Τραμπ και την Εθνική Επιτροπή του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Ο Μπάιντεν φαίνεται πως πλησιάζει στη νίκη, καθώς πήρε μικρό προβάδισμα έναντι του Τραμπ στις πολιτείες της Πενσιλβάνιας και της Τζόρτζιας, τρεις ημέρες μετά το κλείσιμο της κάλπης.

Από τη στιγμή που ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία την Τρίτη, το επιτελείο του Τραμπ έστειλε προσκλήσεις μέσω email και μηνυμάτων κάνοντας λόγο για παρατυπίες και ζητώντας από τους δωρητές να συνεισφέρουν σε ρευστό.

Πηγή: ΑΠΕ, Reuters

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.