“Μετά τις χθεσινές αποκαλύψεις, σύμφωνα με τις οποίες η ΕΥΠ παρακολουθούσε το δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη, ο κ. Μητσοτάκης οφείλει μια ξεκάθαρη απάντηση

Ποιοι είναι οι λόγοι «εθνικής ασφαλείας» που τον οδήγησαν να βάλει την ΕΥΠ να τον παρακολουθεί όσο ερευνούσε σκάνδαλα τραπεζιτών και επιχειρηματιών;” αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία είχε εκδώσει και την Παρασκευή ανακοίνωση για το συγκεκριμένο θέμα:

“Σήμερα η δημοκρατία στη χώρα μας δέχτηκε ένα σημαντικό πλήγμα. Η αποκάλυψη ότι η ΕΥΠ ζήτησε την παρακολούθηση του κινητού του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη συνιστά σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων. Πρόκειται για μια πρωτοφανή υπόθεση παραβίασης προσωπικών δεδομένων. Στο όνομα της «εθνικής ασφάλειας» η ΕΥΠ παρακολουθούσε την έρευνα ενός δημοσιογράφου για τις δραστηριότητες συστημικών τραπεζών. Η ευθύνη της κυβέρνησης είναι διπλή. Πρώτον γιατί έχει μετατρέψει συνειδητά την ΕΥΠ σε οργανισμό εξυπηρέτησης κάθε λογής συμφερόντων. Δεύτερον γιατί για μέρες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενσυνείδητα, παραπλανούσε την κοινή γνώμη κάνοντας λόγο για «ιδιωτική παρακολούθηση».

Αυτό είναι το περίφημο «επιτελικό» κράτος: παρακρατικές πρακτικές, παρακολουθήσεις δημοσιογράφων και ασύστολα ψέματα δίχως ίχνος ντροπής. Ως εδώ! Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απαιτεί άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης και αναμένει τις παραιτήσεις όσων εμπλέκονται στη δυσώδη αυτή ιστορία”

Από geoathanas

Απάντηση

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.