Το μεγάλο σορτάρισμα πριν το δημοσίευμα του Axios

Σοβαρά ερωτήματα προκαλούν οι κινήσεις που καταγράφηκαν στις αγορές λίγο πριν από δημοσίευμα του Axios για υποτιθέμενη συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν, με αναλυτές να εστιάζουν στο timing και στις έντονες διακυμάνσεις που ακολούθησαν.

Το μεγάλο σορτάρισμα πριν από το μαϊμού άρθρο του Axios για δήθεν συμφωνία ΗΠΑ – Ιράν:

Κάποιοι είχαν την έμπνευση να σορτάρουν 1 δις δολάρια στο πετρέλαιο 70 λεπτά πριν το άρθρο του Axios που ισχυριζόταν ότι οι ΗΠΑ και το Ιράν ήταν κοντά σε μια συμφωνία «14 σημείων» για να τερματίσουν τον πόλεμο.

IMG 5629

Στις 4:50 π.μ. ET, μόλις 70 λεπτά αργότερα, το Axios ανέφερε ότι οι ΗΠΑ είναι «κοντά» σε ένα «μνημόνιο κατανόησης» για να τερματίσουν τον Πόλεμο του Ιράν.

Μέχρι τις 7:00 π.μ. ET, οι τιμές του πετρελαίου είχαν πέσει πάνω από -12%, και όσοι σόρταραν στο πετρέλαιο τσέπωσαν περίπου 125 εκατομμύρια δολάρια.

Λίγα λεπτά αργότερα, το Ιράν ανακήρυξε την «Αρχή του Στενού του Περσικού Κόλπου», διαψεύδοντας έμπρακτα την «αποκάλυψη» περί συμφωνίας και οι τιμές του πετρελαίου εκτοξεύτηκαν +8%.

Ετσι στήνονται τα παιχνίδια…