Πήρε ντέφι ο Γιάννης Κουρτάκης και χορεύουν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας

του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Να πω ότι δεν το απολαμβάνω θα είναι ψέμματα. Αυτό που γίνεται από χθες με τους βουλευτές της Ν.Δ. που δεν ψήφισαν υπέρ της άρσης ασυλίας του Παύλου Πολάκη, είναι σκέτο πανηγύρι.

Είναι για τα πανηγύρια.

Μοιάζει σαν να έχει πάρει ένα ντέφι ο εκδότης των Παραπολιτικών Γιάννης Κουρτάκης και κάνει τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να χορεύουν στον ρυθμό του.

Ένας-ένας, υπουργοί και βουλευτές απολογούνται και βγαίνουν στα ΜΜΕ και τα social media και κλαίνε με μαύρο δάκρυ.

Ο Αδωνις Γεωργιάδης ζήτησε συγγνώμη από χθες. «Το σημερινό Γιάννη μου ήταν μία αστοχία στην οποία δεν χωρούν δικαιολογίες. Σου ζήτω δημοσίως συγγνώμη για το γεγονός, ότι και από δική μου αδράνεια, το δικαίωμα ενός πολίτου να αντιμετωπίζει τον υβριστή του ισότιμα στο Δικαστήριο καταπατήθηκε. Δεν θα επαναληφθεί».

Αλλά και ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος ανέβηκε στα κάγκελα. Αυτός έχει κι έναν λόγο παραπάνω, μια και κάνει εκπομπή στα Παραπολιτικά 90.1, το ραδιόφωνο του ίδιου του Γιάννη Κουρτάκη. «Για τη μη ψήφιση της άρσης της ασυλίας Πολάκη από την Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας δεν υπάρχει δικαιολογία. Υπάρχουν ευθύνες, που πρέπει να αποδοθούν».

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης πάντως, θα δικαστεί, μια και δεν γίνεται απόλυτα πιστευτός, ώστε να τον αθωώσουμε. Να φέρει στοιχεία. «Διευκρινίζω, όπως το έπραξα και με επιστολή μου στη Γραμματεία της Βουλής: Ψήφισα υπέρ της άρσης ασυλίας όλων των βουλευτών, κατά την εισήγηση της Επιτροπής, αλλά λόγω τεχνικού λάθους στο σύστημα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, δεν αποτυπώθηκε η ψήφος μου για τους κ. Βαγιωνά και Πολάκη».

Αντιθέτως, ο Μπάμπης Παπαδημητρίου αθωώνεται πανηγυρικά, μια και προσκόμισε και αποδείξεις ότι ψήφισε. «Το πραγματικό πρόβλημα στην υπόθεση Κουρτάκη έναντι Πολάκη είναι η δημόσια παροχή “προστασίας” έναντι του κοινού δικαίου στους “δικούς μας” από τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ & Co. Και για να μην υπάρχουν “παρεξηγήσεις”…»

Κύριε Μπάμπη, είστε ελεύθερος. Να περάσει ο επόμενος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας παρακαλώ.

δημοσιεύτηκε στην efsyn.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.