Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Πρωθυπουργού: Έχει κάνει έρευνες το Ορούτς Ρέις

Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Πρωθυπουργού, αντιναύαρχος ε/α Αλέξανδρος Διακόπουλος μιλώντας στο Open TV αναφέρθηκε στις κινήσεις του Ορούτς Ρέις στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά και στην κατάσταση στην περιοχή της Navtex.

Όπως σημείωσε “Το Ορούτς Ρέις, συνοδεία σχεδόν όλου του στόλου, πάντως με μια μεγάλη κουστωδία πλοίων, έχει μπει στην παράνομη Navtex, έχει μπει στην περιοχή και εκτελεί το σχεδιάγραμμα ερευνών. Το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, δεν μπορεί όταν έχει βγει όλος ο στόλος μιας χώρας που είναι κατ’ επανάληψη παραβατική, μιας χώρας που λειτουργεί εκτός πλαισίου διεθνούς δικαίου σε πολλές περιπτώσεις και ειδικά σε σχέση με τη χώρα μας, δεν μπορούσαμε να αφήσουμε τον τουρκικό στόλο να είναι όλος έξω και εμείς να συνεχίζουμε να κάνουμε μπάνια σαν να μην τρέχει τίποτα και αναγκαστικά κινητοποιήθηκε το Πολεμικό Ναυτικό”.

Σχετικά με τις κινήσεις του τουρκικού ερευνητικού επεσήμανε: “Το Ορούτς Ρέις έχει κάνει έρευνες. Είναι πιο πολύπλοκο θέμα, έχει κάνει έρευνες για να μην κοροϊδευόμαστε. Η όλη κίνησή του μέχρι τώρα δείχνει ότι δεν ήταν η πρώτιστή του και βασική του επιλογή. Δεν ήταν αυτός ο πραγματικός σκοπός των ερευνών, δηλαδή τις πρώτες ημέρες δεν έκανε καθόλου έρευνες, ούτε καν είχε απλώσει καλώδια, ούτε ακούγαμε, γιατί ακούγονται οι έρευνες αυτές. Όταν εμείς διαπιστώσαμε ότι δεν κάνει έρευνες, βγήκε λίγο εκτός, άπλωσε λίγο καλώδια, επέστρεψε, έκανε κάποιες έρευνες, κάποια στιγμή σήκωσε λίγο καιρό, σταμάτησε τις έρευνες, ένα καλώδιο έχει βγάλει όχι δύο”. Και χρησιμοποίησε μια μεταφορά με σκύλους “έχει μαρκάρει την περιοχή του” για το Ορούτς Ρέις. “Όποιος έχει βγάλει βόλτα τον σκύλο του καταλαβαίνει τι εννοώ… Πάνω κάτω πηγαίνει την περιοχή. Δεν υπάρχει ολίγον έγκυος, εφόσον έχει μπει και έχει κάνει έστω και έρευνα μισής ώρας έχει κάνει την έμπρακτη αμφισβήτηση”.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.