Κίνηση απελπισίας

ΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ αδιέξοδο της ΝΔ, οδηγεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε δρόμους ολισθηρούς.
ΑΦΟΥ ταυτίστηκε με τα ρετάλια της παρηκμασμένης  και χρεοκοπημένης διαπλοκής, επενδύοντας τα πάντα στην αποτυχία και ανατροπή της κυβέρνησης, προσπαθεί τώρα να συνέλθει από το επικίνδυνο αδιέξοδο, καταφεύγοντας σε πρακτικές μαύρης προπαγάνδας και ασκήσεις αποσταθεροποίησης.
Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ Μητσοτάκης έχασε την ψυχραιμία του και σέρνεται στην κυριολεξία από ακραίους κύκλους, σε μια αντιπαράθεση με την κυβέρνηση, από την οποία θα βγει από χέρι χαμένος.
ΓΙΑΤΙ δεν πρόκειται για μια πολιτική σύγκρουση, αλλά για τη δημιουργία ενός μαύρου μετώπου που επιδιώκει να υπονομεύσει την κυβέρνηση, σπεκουλάροντας επικίνδυνα με τους θεσμούς και διαστρεβλώνοντας καταστάσεις.
ΜΕ τη βοήθεια των βαρόνων των Μέσων Ενημέρωσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κινείται σε ένα παράλληλο σύμπαν, στο οποίο πρωταρχικό ρόλο δεν έχει η πολιτική αλλά η προπαγάνδα.
ΟΙ ΝΤΟΥΝΤΟΥΚΕΣ της διαπλοκής μεγαλοποιούν ακόμα και κάποια ασήμαντα γεγονότα, όπως για παράδειγμα τα επεισόδια με τους αναρχικούς στα Εξάρχεια.
ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ είναι πως μιλάει για ασφάλεια η ΝΔ, όταν επί των ημερών της παρέδωσε την Αθήνα στις συμμορίες των ληστών και των αναρχικών που είχαν πυρπολήσει και λεηλατήσει ολόκληρο το κέντρο.
ΜΙΛΑΝΕ για ασφάλεια αυτοί που έκαψαν τη μισή Πελοπόννησο και άφησαν πίσω τους δεκάδες νεκρούς από την πυρκαγιά που δεν μπόρεσαν να ελέγξουν.
ΜΙΛΑΝΕ για ασφάλεια αυτοί που είχαν οχυρώσει ακόμα και το προαύλιο της Βουλής, την επίμαχη περίοδο Σαμαρά.
ΓΕΛΑΕΙ ο κόσμος όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει για γενικευμένο καθεστώς ανομίας, με αφορμή τις επιθέσεις κάποιων κουκουλοφόρων.
ΠΡΙΝ από λίγες μέρες στο Αμβούργο εκατό χιλιάδες διαδηλωτές δεν άφησαν τίποτα όρθιο.
ΚΑΝΕΝΑ γερμανικό κόμμα δεν τόλμησε να κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι συντηρεί καθεστώς ανομίας.
ΕΝΑ άλλο μέτωπο στο οποίο επιχειρεί να διαπράξει η ΝΔ, είναι αυτό της Δικαιοσύνης. Μόνο στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί.
ΟΙ ΠΑΡΟΙΚΟΥΝΤΕΣ την Ιερουσαλήμ, γνωρίζουν ότι το παραδικαστικό μεγαλούργησε την αλήστου μνήμης εποχή Σαμαρά, όταν κάποιοι επίορκοι εφέτες έπαιρναν εντολές από τα υπόγεια του Μαξίμου.
ΒΕΒΑΙΑ κατανοούμε τον κατήφορο της ΝΔ, ο οποίος οφείλεται αποκλειστικά στο στρατηγικό αδιέξοδο, που αντιμετωπίζει το κόμμα.
ΑΛΛΑ αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να γίνει υποχείριο στα χέρια της διαπλοκής και των συμφερόντων που δίνουν μάχη επιβίωσης.

Αρθρογράφος

Γιώργος Α. Κουρής

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.