Λάθος της Αφροδίτης Λατινοπούλου η ψήφος υπέρ των 35 δισ. στην Ουκρανία – Η Πατριωτική Δεξιά στρέφεται υπέρ Ρωσίας

Η Αφροδίτη Λατινοπούλου, επικεφαλής της πολιτικής κίνησης Φωνή της Λογικής, αν και είχε αρχικά παρουσιάσει τον εαυτό της ως εκπρόσωπο του πατριωτικού χώρου, έχει προβεί σε ενέργειες που προκάλεσαν αμφισβήτηση για την πραγματική της κατεύθυνση.

Το πρώτο δείγμα αυτής της τάσης εμφανίστηκε όταν, με αφορμή την επίθεση της Hamas στο Ισραήλ, δήλωσε συμπαράσταση στον Ισραηλινό λαό, κάτι που ορισμένοι θεώρησαν ως προσπάθεια να ισορροπήσει μεταξύ διαφορετικών πολιτικών συμφερόντων.

Το δεύτερο και πιο σημαντικό ζήτημα προέκυψε με τη θετική της ψήφο στην πρόταση για τη χορήγηση δανείου ύψους 35 δισεκατομμυρίων ευρώ στην Ουκρανία μέσω της δέσμευσης ρωσικών περιουσιακών στοιχείων. Η στάση αυτή ερμηνεύεται ως απόκλιση από τις αρχές του πατριωτικού χώρου, ο οποίος γενικά διατηρεί φιλική στάση προς τη Ρωσία και τον Vladimir Putin.

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενώ πολλά πατριωτικά και εθνικά κόμματα στην Ευρώπη είναι αντίθετα με τη συνέχιση της υποστήριξης προς την Ουκρανία και το καθεστώς Zelensky, η κ. Λατινοπούλου συντάχθηκε με μια επιλογή που συνήθως υποστηρίζεται από το κεντρικό ευρωπαϊκό διευθυντήριο και την ελληνική κυβέρνηση, με τα κόμματα της Ελληνικής Λύσης και της Νίκης να καταψηφίζουν τη συγκεκριμένη πρόταση.

Η απόφασή της εγείρει ερωτήματα σχετικά με τη στρατηγική και τους στόχους της, καθώς μοιάζει να απομακρύνεται από την παραδοσιακή πατριωτική ιδεολογία, προκαλώντας ανησυχία στην εκλογική της βάση και εντείνοντας τις φήμες για πιθανή πολιτική συμμαχία με την κυβερνώσα παράταξη.

Τα έγγραφα της ψηφοφορίας για την Ουκρανία στο Ευρωκοινοβούλιο:

1_878.JPG

2_651.JPG

3_380.JPG
4_205.JPG

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.