Η σχέση Κασσελάκη – Μητσοτάκη

«Βάρβαροι»

Τελικώς ο κ. Αλέξης Τσίπρας ήταν «μία κάποια λύσις» που έγραφε και ο μεγάλος αλεξανδρινός στο ποίημα του για τους «Βαρβάρους». Η απουσία, λοιπόν, του κ. Τσίπρα έχει φέρει τον Κυριάκο απέναντι στον … κ. Μητσοτάκη, αφού ως γνωστόν η φύση, η κοινωνία, αλλά και η πολιτική δεν αναγνωρίζουν κενά!

Νέος

Ισως να είναι αυτός ο λόγος που αιφνιδίως το κυβερνητικό σύστημα στα μέσα έχει αποθεώσει τον κ. Στέφανο Κασσελάκη. Η προβολή του είναι θηριώδης. Ποιός είναι ο Κασσελάκης; Πρόκειται για τον πέμπτο -τελικώς- υποψήφιο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Ευκατάστατος

Ενας ευκατάστατος ομογενής, ο οποίος ήταν στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στις τελευταίες εκλογές. Και παρεμπιπτόντως φίλος του κ. Παύλου Πολάκη. Χθες ανακοίνωσε στη Νομαρχιακή Επιτροπή Χανίων την υποψηφιότητα του και καλεί σήμερα το απόγευμα τους φίλους του στους Τάφους των Βενιζέλων για «να τα πούνε».

Αναταράξεις

Είναι προφανές ότι ο ακτιβισμός του στα social media το τελευταίο διάστημα και μιντιακή στήριξη που έχει, προκαλεί αναταράξεις στο εκλογικό σύστημα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Υπό την προϋπόθεση ότι τον Κασσελάκη θα τον στηρίξει ο κ. Πολάκης, ο οποίος διαθέτει μία ισχυρή και συμπαγή δύναμη στο σκληρό πυρήνα του κόμματος, τότε πρωτίστως χαμένος θα είναι ο κ. Νίκος Παππάς. Ο οποίος φοβούμενος ακόμη και για τη δεύτερη θέση το τελευταίο διάστημα στις κατά τόπους ομιλίες του αναφέρει τα στελέχη τα οποία παραβρίσκονται σ΄αυτές. Είναι ο μόνος που το έχει κάνει ως τώρα!

Η κυρία Εφη Αχτσιόγλου

Λόγω του προφίλ που έχει ο κ. Κασσελάκης απειλείται και η κυρία Εφη Αχτσιόγλου, που είναι και το φαβορί για την θέση του προέδρου. Οχι πως τελικώς δεν θα εκλεγεί -αφού για το δεύτερο γύρο υπάρχει πάντα η εφεδρεία του κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου- αλλά μπορεί να της στερήσει ένα ποσοστό.

Βολικός

Οπως έχει γράψει ο ίδιος ο νέος υποψήφιος είναι φίλος του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος θα έδινε τα ρέστα του για να τον δει πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Κάτι σας βολικό αντίπαλο! Ομως ο κ. Κασσελάκης δεν νομίζω πως είναι «συμβατός» με το μέσο μέλος του κόμματος. Απέχει παρασάγγας….

Συναρτήσεις

Βέβαια όλες αυτές οι εκτιμήσεις αποτελούν συνάρτηση του «εκλογικού σώματος» του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Δηλαή ποια θα είναι τα χαρακτηριστικά των ψηφοφόρων. και φυσικά πόσοι θα προσέλθουν στην κάλπη. Αν στην κάλπη προσέλθουν 20.000 – 25.000 μέλη, δηλαδή ο σκληρός πυρήνας του κόμματος και σαφώς λιγότεροι από τα μέλη που είχαν απομείνει μετά από τις διασπάσει του 2015, τότε τα πράγματα θα είναι πολύ διαφορετικά. Οχι μόνο για τις ψήφους που θα πάρει ο κάθε υποψήφιος, αλλά και για τον ίδιο/α τον/την πρόεδρο που θα εκλεγεί…

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.