Νέα Δημοκρατία: Τέσσερις αλήθειες για το ΕΣΥ που παραποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Στις τέσσερις αλήθειες για το ΕΣΥ που, όπως σημειώνει παραποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρεται η Νέα Δημοκρατία.

Συγκεκριμένα, τονίζει ότι «όσο ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει, στην κορύφωση της υγειονομικής μάχης, να πολεμάει την αλήθεια αντί για την πανδημία, τόσο θα υπενθυμίζουμε τα πραγματικά στοιχεία:

Αυξήθηκαν οι ΜΕΘ κατά 123% (από 557 σε 1242). Αυξήθηκε ο προϋπολογισμός για το Εθνικό Σύστημα Υγείας κατά 25% (από τα 3,8 δισ. πριν την πανδημία στα 4,8 δισ. σήμερα).

Αυξήθηκε το προσωπικό που υπηρετεί στο ΕΣΥ κατά 14%, μέσα με μερικούς μήνες (από 88.690 σε 100.984). Θα μονιμοποιηθούν, ύστερα από κρίση, περισσότεροι από 4.000 γιατροί και νοσηλευτές».

Επίσης σημειώνει ότι ενώ κάθε χρόνο τέτοια εποχή είχαμε 30-35 αναμονές για κλίνες ΜΕΘ, σήμερα, εν μέσω πανδημίας δεν υπάρχει καμία αναμονή.

«Οι πολίτες γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση της ΝΔ με υπευθυνότητα και παρά τις αντιξοότητες αντιμετωπίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μια παγκόσμια υγειονομική κρίση, ενδυναμώνοντας το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Την ίδια στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ διαστρεβλώνει τα πραγματικά δεδομένα και αδυνατεί να διατυπώσει εναλλακτική πρόταση διαχείρισης της πανδημίας.

Για άλλη μια φορά δεν μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων» προσθέτει η ΝΔ.

Τσίπρας: Η κυβέρνηση είναι ιδεολογικά αντίθετη με το Εθνικό Σύστημα Υγείας

Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ την Τρίτη.

Ζήτησε δε 15.000 προσλήψεις μονίμων στο ΕΣΥ, αυξήσεις μισθών και 7% του ΑΕΠ για την Υγεία.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι:

«Η σημερινή συνεδρίαση γίνεται με πολύ ιδιαίτερο τρόπο και σε πολύ ιδιαίτερες συνθήκες.

Η χώρα περνά πολύ δύσκολες στιγμές.

Η εξάπλωση του ιού, είναι ραγδαία και σε πολλές περιπτώσεις ανά τη χώρα, η κατάσταση μοιάζει ανεξέλεγκτη.

Και το χειρότερο είναι ότι αυτή τη κρίση τη βιώνουμε με μια κυβέρνηση ανίκανη, ανεύθυνη και κυνική.»

Υπογράμμισε δε:

«Μια κυβέρνηση που είναι ιδεολογικά αντίθετη με το Εθνικό Σύστημα Υγείας και στο πρόγραμμά της είχε τη συρρίκνωσή του. Μια κυβέρνηση που όχι μόνο δεν έλαβε στοιχειώδη μέτρα προστασίας και προετοιμασίας ενόψει του δεύτερου κύματος. Μια κυβέρνηση που την ώρα που η ανθρώπινη ζωή είναι σε διακινδύνευση όχι μόνο δεν αυξάνει τις δαπάνες για την υγεία αλλά συμπεριφέρεται σα να απευθύνεται σε πολίτες με χαμηλή νοημοσύνη.»

Πηγή

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.