Πόλεμος ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ : Η «εγκληματικά ιδεοληπτική κυβέρνηση» και η «χαιρέκακη αντιπολίτευση»

Σκληρή κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά στη διαχείριση της πανδημίας του κοροναϊού – Τα στοιχεία του ΟΟΣΑ και τα «πυρά» Πέτσα σε Τσίπρα.

 

Σκληρή κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά στη διαχείριση της πανδημίας του κοροναϊού.

Από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος όσο και ο Αλέξης Τσίπρας, επιτέθηκαν στη Νέα Δημοκρατία με αφορμή τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, όπου η Ελλάδα είναι προτελευταία στην ΕΕ στις δαπάνες για την υγεία και τα τεστ για τον κοροναϊό.

Είχε προηγηθεί και η άστοχη δήλωση του βουλευτή Χρήστου Γιαννούλη πως «η κυβέρνηση φταίει για τους θανάτους», στην οποία η Πειραιώς απάντησε πως «Ο ΣΥΡΙΖΑ σπεκουλάρει, διαρκώς, στην επιδείνωση της πανδημίας, σε περισσότερους νεκρούς, σε περισσότερη δυστυχία. Η απομόνωση τους από την κοινωνία και το αντιπολιτευτικό τους άγχος, τους οδηγούν στην αθλιότητα. Και τελικά στην πλήρη απαξίωση».

Τη σκυτάλη, λοιπόν, πήρε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος με μια μακρά ανάρτησή του στο Facebook, επιτέθηκε στην κυβέρνηση σχολιάζοντας τα στοιχεία του ΟΟΣΑ.

Ο κ. Τσίπρας καταλογίζει στην κυβέρνηση εγκληματική αδράνεια στους χειρισμούς ιδίως στη Θεσσαλονίκη, προσθέτοντας πως οι «παρωχημένες πολιτικές της κυβέρνησης» θεωρούν την «Υγεία εμπόρευμα, αντικείμενο κερδοσκοπίας».

Η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα

«Πριν λίγες εβδομάδες μας καθησύχαζαν ότι υπάρχει μεγάλη επάρκεια σε κλίνες και ότι το ΕΣΥ ενισχύθηκε καθοριστικά. Και μέσα σε λίγες μέρες το ΕΣΥ καταρρέει.

Πότε έλεγαν αλήθεια και πότε ψέματα;

Να λοιπόν και ένα διάγραμμα που ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΟΟΣΑ, που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, η χώρα μας είναι δεύτερη από το τέλος σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση σε επιπρόσθετες δαπάνες υγείας κατά την περίοδο της πανδημίας.

Ακόμα όμως και στον προϋπολογισμό που κατέθεσε σήμερα η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, μέσα στο σημερινό δραματικό αδιέξοδο του δημόσιου συστήματος Υγείας, δεν προβλέπει ούτε ένα ευρώ δαπάνης για περαιτέρω εξοπλισμό και υποδομές του ΕΣΥ.

Αποδεικνύεται λοιπόν με τον πλέον αδιαμφισβήτητο τρόπο, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία, δεν είναι απλά εγκληματικά ανίκανοι να διαχειριστούν την πανδημία του κορωνοιού, είναι κάτι χειρότερο: εγκληματικά ιδεοληπτικοί.

Τόσους μήνες δεν ενίσχυσαν το δημόσιο σύστημα Υγείας από άποψη. Ήταν συνειδητή τους επιλογή.

Γιατί να το ενισχύσουν άλλωστε με υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό, αφού ο σχεδιασμός τους για αύριο είναι να το ιδιωτικοποιήσουν;

Οι γιατροί, οι νοσηλευτές και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, δίνουν άνιση μάχη, πολύ πέρα από τα ανθρώπινα όρια για να σώσουν ανθρώπινες ζωές, έχοντας απέναντί τους όχι μόνο την πανδημία αλλά και τις παρωχημένες πολιτικές της κυβέρνησης που θεωρεί την Υγεία εμπόρευμα, αντικείμενο κερδοσκοπίας και όχι δικαίωμα για τον κάθε πολίτη ανεξαρτήτως οικονομικής δυνατότητας. Εκεί οφείλεται η εγκληματική της αδράνεια.

Αυτό εξηγεί άλλωστε και την ολιγωρία της τόσο καιρό να επιτάξει τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια στη Θεσσαλονίκη. Καθώς και την επιλογή, ακόμη και την καθυστερημένη επίταξη να την δρομολογήσει σε δυο μικρές κλινικές και όχι στο Διαβαλκανικό ή σε άλλες μεγάλες κλινικές. Γιατί εκεί τα συμφέροντα είναι πιο ισχυρά.

Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση είναι ήδη υπόλογη στη συνείδηση των πολιτών και ο κ. Μητσοτάκης φέρει ακέραια την ευθύνη για όσα τραγικά συμβαίνουν τούτη την ώρα».

Η απάντηση του Στέλιου Πέτσα

Ο κ. Τσίπρας έχει ταυτιστεί με τα ψέμματα, τα Fake News και την επιπολαιότητα. Σε σημερινή δήλωσή του, αναφέρεται σε «στοιχεία του ΟΟΣΑ, που δείχνουν ότι η χώρα μας είναι δεύτερη από το τέλος σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση σε επιπρόσθετες δαπάνες υγείας κατά την περίοδο της πανδημίας».

Όμως, στην αμέσως επόμενη σελίδα της Έκθεσης (σελίδα 45) γράφεται ότι τα στοιχεία για την Ελλάδα αφορούν τις σχετικές δαπάνες μέχρι τις 29 Απριλίου, όταν για τις περισσότερες χώρες τα στοιχεία είναι πολύ πιο πρόσφατα (στην Έκθεση αναφέρονται οι σχετικές ανά χώρα ημερομηνίες). Από τον Απρίλιο, όταν βγαίναμε από την πρώτη φάση της πανδημίας, έως τώρα λοιπόν οι πρόσθετες δαπάνες για την Υγεία στην Ελλάδα προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πανδημία έφτασαν στα 786 εκατομμύρια ευρώ.

Η σελίδα που παρέθεσε ο Στέλιος Πέτσας

Αυτά βέβαια είναι ψιλά γράμματα για τον κ. Τσίπρα.

Διαστρεβλώνει χαιρέκακα και σπεκουλάρει ασύστολα στην καταστροφή θεωρώντας ότι μπορεί έτσι να διασωθεί πολιτικά. Μάταιος κόπος. Τέτοιος ήταν, ίδιος μένει.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.