Μόρια: Τι ψάχνουν ΕΛ.ΑΣ. και ΕΥΠ – Στο μικροσκόπιο αναρτήσεις στο ίντερνετ και SMS

Τα αίτια της φωτιάς και της γενικότερης καταστροφής στη Μόρια αναζητούν ΕΛ.ΑΣ. και ΕΥΠ. Όπως αναφέρει η εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ” το τελευταίο διήμερο υπήρχε μεγάλη αναστάτωση στη Μόρια και αντιδράσεις λόγω της κλιμάκωσης των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό με τον ολικό αποκλεισμό της περιοχής και με την ανάγκη παραμονής των προσφύγων και μεταναστών εντός του hotspot.

Με βάση το σχέδιο “Αγνοδίκη” ολόκληρη η δομή χαρακτηρίστηκε- μετά τον εντοπισμό των πρώτων κρουσμάτων- “κρίσιμη περιοχή” ενώ δημιουργήθηκαν μόνο δύο σημεία εισόδου – εξόδους, ένα πρωτεύων και ένα εναλλακτικό. Και αυτό προκάλεσε δύο 24ωρα πριν από την πυρκαγιά γενική δυσφορία και διαμαρτυρίες με διαμένοντες που επιζητούσαν ελευθερία κινήσεων. Όπως αναφέρουν “ΤΑ ΝΕΑ” προβληματισμός υπάρχει και για πληροφορίες για τον ρόλο ενός – δύο ΜΚΟ, οι οποίες παρακινούσαν τους παραμένοντες στο ΚΥΤ της Μόριας να αντιδράσουν. Επιπλέον, πληροφορίες που επικαλούνται “ΤΑ ΝΕΑ” αναφέρουν ότι σε πρόσφυγες – μετανάστες που διέμεναν στο ΚΥΤ της Μόριας διακινήθηκε περίπου 30 λεπτά πριν από τη φωτιά SMS που ανέφερε ότι θα πρέπει να κινηθούν προς την πόλη της Μυτιλήνης γιατί υποτίθεται ότι θα εκκενωνόταν η δομή και θα μετακινούνταν εκτός Λέσβου. Πάντως η εκδοχή ότι η καταστροφή του ΚΥΤ οφείλεται σε προβοκάτσια φαίνεται να απομακρύνεται. Σε αυτήν την επισήμανση προχώρησαν, μιλώντας στα “ΝΕΑ”, ανώτατα στελέχη της Λεωφόρου Κατεχάκη σε σχέση με την πυρκαγιά που κατέστρεψε ολοσχερώς τον χώρο παραμονής 13.000 προσφύγων – μεταναστών, καθώς και όλες τις κρίσιμες εγκαταστάσεις (όπως τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Ασύλου).

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.