Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια ο εορτασμός των Θεοφανείων στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος που πραγματοποίησε τον καθαγιασμό των υδάτων, όπως κάθε χρόνο, στον Κεράτιο Κόλπο, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ δήλωσε ότι είναι ευλογία Θεού το ότι φέτος, ήταν περίπου τριάντα αυτοί που έπεσαν στον παγωμένο Κεράτιο για να βγάλουν τον Σταυρό και συνέχισε: «Να είναι καλός ο καιρός να μην φοβάται ο κόσμος να έρχονται και να γιορτάζουμε όλοι μαζί στη μητέρα εκκλησία. Τους περιμένουμε όλους, πάντοτε με αγάπη. Και του χρόνου».
Χιλιάδες ήταν φέτος οι πιστοί που προσήλθαν για την ημέρα αυτή στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και στον πάνσεπτο πατριαρχικό ναό του Αγίου Γεωργίου.
Την κυβέρνηση της Ελλάδας εκπροσώπησε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, ο οποίος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, εδώ στο Φανάρι της Κωνσταντινούπολης, από το φυσικό και πνευματικό κέντρο της παγκόσμιας Ορθοδοξίας, με την τελετή των Θεοφανείων αποστέλλεται το μήνυμα του φωτισμού στα εκατομμύρια των Ορθοδόξων ανά τον κόσμο. Εδώ ενώνονται οι παραδόσεις, οι γλώσσες και οι λαοί, αναγνωρίζοντας τη μήτρα και το καταφύγιο της πίστης. Τους εύχομαι ο σκοπός των Φώτων να εκπληρώνεται στον καθένα και να φωτίζονται τα πρόσωπα, αλλά και το γένος. Χρόνια πολλά στον απανταχού ελληνισμό, με περισσότερη αισιοδοξ
ία για τη νέα χρονιά, δεδομένων των προόδων που έχουμε κάνει».

Πηγή/Πηγή φωτο: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.