Μία τοποθέτηση με ιδιαίτερο νόημα, καθώς ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων γνωρίζει άριστα τη γεωγραφία της περιοχής, αλλά και τη μάχη που δίνουν καθημερινά οι αστυνομικοί που υπηρετούν στα σύνορα.

Η ανάρτηση του Παναγιώτη Χαρέλα

Αδυνατώ να κατανοήσω πως θα σηκωθεί ένας φράχτης σε παραποτάμια σύνορα 170 χλμ. Ο φράχτης που έχει σήμερα ο Έβρος διαμορφώθηκε στα 10 χλμ. στο χερσαίο τμήμα των συνόρων του Έβρου. Δεν υπάρχουν άλλα χερσαία σύνορα στον Έβρο.

Τα άλλα σύνορα είναι ο ποταμός του Έβρου που νοητά η μισή πλεύση του είναι ελληνική. Αν λοιπόν σηκωθεί ένας φράχτης στα 170 χλμ θα πρέπει να σηκωθεί στο έδαφος της Ελλάδος και να αφήσουμε τον ποταμό ολόκληρο στην τουρκική πλευρά! Δεν νομίζω να είναι λύση αυτή!

Ακόμη όμως και αν έτσι μπορεί να γίνει, όταν οι παράνομοι μετανάστες περνάνε τα σύνορα από το ποτάμι, μπαίνουν στον ελληνικό χώρο και φτάνουν στο τείχος, τότε ήδη βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια και θα πρέπει οι ελληνικές Αρχές να τους περισυλλέξουν.

Άρα, η προτεινόμενη λύση δεν είναι εφικτή. Εκτός και αν δεν κατάλαβα κάτι σωστά.

Γνωρίζω όμως πως τέτοιες σκέψεις περάσανε από το μυαλό πολλών έως τώρα, αλλά πρακτικά, και είναι αδύνατη μια τέτοια επιλογή και εγκυμονεί κινδύνους.

Οι λύσεις είναι άλλες και με λιγότερο κόστος.