Ελαιόλαδο-Έρχεται μεγάλη πτώση των πωλήσεων στην χώρα-Περσινή σοδειά αναμιγνύεται με την φετινή για να διοχετευθεί στην αγορά

Ένα τρομερό πάρτι έχει στηθεί με το ελαιόλαδο στην Ελλάδα, μια κατ’εξοχή χώρα παραγωγός αυτού του τρομερά σημαντικού από κάθε άποψη προϊόντος, το οποίο φυσικά εξάγουμε

Το μέτρο όμως για μία ακόμη φορά στην ελληνική αγορά έχει χαθεί, και οι καταναλωτές δεν θα δεχθούν να πληρώσουν για χαβιάρι το ελληνικό Ελαιόλαδο όχι μόνο φέτος, αλλά καμία χρονιά, λόγω των μικρών μισθών και της γενικότερης ακρίβειας που μαστίζει την χώρα μας και την Ευρώπη γενικότερα.

Στην λογική της γνωστής ελληνικής παροιμίας “βρήκαμε παπά….”, έχει στηθεί “ένα τεράστιο πάρτι σε εξέλιξη με την τιμή του ελαιόλαδου.

“Βιομηχανίες, συνεταιρισμοί, χονδρέμποροι, σουπερμάρκετ και ελαιοτριβεία στήνουν το παιχνίδι της κερδοσκοπίας. Τεράστιες ποσότητες λαδιού της περσινής σοδειάς θα αναμιχθούν με φετινό και θα διοχετευθούν στην αγορά”, αναφέρουν πληροφορίες.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι “ έμπορος λαϊκής είπε ότι πουλά τη συσκευασία των 5 κιλών περσινής σοδειάς έναντι 55 €, δηλαδή 11 € το κιλό. Ισχυριζόμενος ότι φταίει το αυξημένο κόστος των λιπασμάτων κλπ.

Ο ίδιος παραγωγός πριν 6 μήνες πωλούσε το ίδιο ελαιόλαδο 4 έως 5 ευρώ”.

Δεν είμαστε σε θέση να ελέγξουμε την καταγγελία αυτή, αλλά  θεωρούμε ότι σίγουρα θα υπάρξουν συνάνθρωποι μας που θα επιδιώξουν να “ αγοράσουν σπίτι” ( που λέει ο λόγος) με την πώληση μεγάλης ποσότητας Ελαιόλαδου ειδικά την φετινή χρονιά.

Τι μέλει γενέσθαι και πως αντιδρά ο Έλληνας καταναλωτής στο κύμα αυξήσεων του πιο βασικού αγαθού

Όλοι σεβόμαστε τον κόπο του αγρότη, την αγωνία του αν θα έχει παραγωγή κι αν θα καταφέρει να τη διαθέσει σε αξιοπρεπή τιμή.

Όλοι γνωρίζουν εδώ και χρόνια ότι οι μεσάζοντες έμποροι καπηλεύονταν στην κυριολεξία το κέρδος των ελαιοπαραγωγών και κερδοσκοπούσαν εις βάρους τους, αλλά ο ο τελικός αποδέκτης, δηλαδή ο καταναλωτής, πληρώνει πάντα στο τέλος “την νύφη” πολύ ακριβά.

Ήδη πολλές επιχειρήσεις εστίασης αναζητούν τρόπους αντικατάστασης του ελαιόλαδου με πυρηνελαίο, Ηλιέλαιο και  άλλα υποκατάστατα, ενώ, τα νοικοκυριά θα μειώσουν στο ελάχιστο την χρήση του.

Το αποτέλεσμα είναι και θα είναι σίγουρα πτώση των πωλήσεων Ελαιόλαδου στην ελληνική επικράτεια, απούλητη παραγωγή και λογικά πτώση των τιμών μετά από πολλούς μήνες.

Η αισχροκέρδεια μαζί με τον παραλογισμό των τιμών ειδικά στην χώρα μας, δείχνει ότι οι πρακτικές των Μαυραγοριτών της κατοχής επιζούν και σήμερα, και αυτό είναι προσβολή στην ίδια την κοινωνία που υποφέρει.

Η χώρα δέχθηκε καταστροφικές πυρκαγιές και τεράστιες πλημμύρες, και χιλιάδες κόσμος έχασε τα υπάρχοντα του, το σπίτι του και ανθρώπους.

Αυτό οφείλουν να το συνυπολογίσουν όλοι όσοι ασχολούνται με τον κλάδο αυτό και  όχι να κοιτούν να “γδάρουν” τον Έλληνα φορολογούμενο που πλέον δεν γνωρίζει που να στρίψει το κεφάλι του από τις υποχρεώσεις του και το κύμα ακρίβειας σε ενέργεια και αγορά.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.